A A A

Την Παρασκευή, στις 8 Ιουλίου και ώρα 21.00, στο Αίθριο του Δημαρχείου της Κηφισιάς ο ο Πρόεδρος Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Σταύρος Ζαπάντης στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κηφισιάς διοργανώνει εκδήλωση για την Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία και σας προσκαλεί στη διάλεξη του Πέτρου Δ. Καψάσκη με τίτλο «Η δημιουργία Πολιτισμού ως αντίσταση στην παρακμή».

Η βραδιά θα ανοίξει με τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Βολίκα ο οποίος θα μας παρουσιάσει ζωντανά στο πιάνο δικές του ορχηστρικές συνθέσεις

Η διάλεξη θα περιστραφεί γύρω από τους θεματικούς άξονες της Ελληνικής Πολιτιστικής Διπλωματίας, των προοπτικών και των προϋποθέσεων που έχει σήμερα η Ελλάδα να ασκήσει μια εξωτερική πολιτική βασισμένη στον πολιτισμό καθώς και το ζήτημα της Ελληνικής ιδιοπροσωπίας.

Το δεύτερο μέρος της βραδιάς θα αποτελείται από τη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια, ποιήτρια και συγγραφέα Γιοβάννα με Απαγγελία Ποιημάτων από την Συλλογή της, την απαγγελία ποιημάτων από τον Νικόλαο Περδίκη και την απαγγελία του αποσπάσματος «Αγγελιοφόρος», από τους Πέρσες του Αισχύλου, του διάσημου ηθοποιού Θωμά Κινδύνη.

Το μουσικό μέρος θα αποτελείται από τις υψίφωνους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ειρήνη Κώνστα και Χαρά Καλατζίδου. Στο πιάνο ο Απόστολος Παληός σολίστ πιάνου - δρ. μουσικολογίας.

Η βραδιά θα κλείσει με τη βράβευση της τραγουδίστριας, ποιήτριας και συγγραφέως Γιοβάννα για την προσφορά της στον Ελληνικό Πολιτισμό τις τέχνες και τα γράμματα.

ΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 

Διονύσου & Μυρσίνης – Κηφισιά

Είσοδος ελεύθερη