A A A

Υπέρ της αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τάχθηκε σήμερα, με έμμεσο άλλα σαφέστατο τρόπο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ για τις παροχές στους χαμηλοσυνταξιούχους απέφυγε να πάρει θέση υπογραμμίζοντας ότι θα αναλύσει τα μέτρα σε συνεργασία με τους θεσμούς.

Γνωρίζαμε για τις παροχές αλλά όχι με λεπτομέρειες, απάντησε η εκπρόσωπος, Ανικα Μπράντχαρντ, στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν σε συνεργασία με τους θεσμούς θα εξετάσει όλες τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, πριν κάνει κάποια δήλωση ή λάβει κάποια απόφαση.

Σε σχέση με την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, στην ουσία τάχθηκε υπέρ, υπογραμμίζοντας ότι η Επιτροπή γνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου από τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές και εργάζεται με τις ελληνικές για να ανακουφίσει τα βάρη τους.

Κατά τα άλλα, η εκπρόσωπος τόνισε ότι η Επιτροπή κατέγραψε στο χθεσινό διάγγελμα  του Πρωθυπουργού τις δεσμεύσεις για συμμόρφωση με τους στόχους του προγράμματος.

naftemporiki.gr