A A A

Την εκτίμηση ότι άρχισαν πάλι να ακούγονται οι ψίθυροι για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εκφράζει το περιοδικό Politiko σε δημοσίευμά του, με αφορμή την επέτειο των δύο ετών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σχεδόν επτά χρόνια μετά την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης, αυξάνονται οι αμφιβολίες όχι μόνο για τη σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και για τη δέσμευσή της για τη λίστα των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων που συμπεριλαμβάνουν αλλαγές στα εργασιακά, τις κρατικές επιχειρήσεις και τον τραπεζικό τομέα, αναφέρει ο αρθρογράφος του περιοδικού.

Αναφερόμενο στο σημερινό Eurogroup, το δημοσίευμα σημειώνει ότι αναμένεται να διενεργήσει μία απογραφή του ελληνικού προγράμματος, δεδομένου ότι 'η Ελλάδα παραπαίει με την εφαρμογή των δύσκολων μεταρρυθμίσεων'.

Εν μέσω απογοήτευσης που επικρατεί στην κοινωνία για τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα που δεν έγιναν, ισχυρίζεται το δημοσίευμα, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Έλληνα πρωθυπουργού είναι η κατάσταση της οικονομίας, ενώ αναφέρεται στις επιπτώσεις που έχουν στον τουρισμό οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση δημοφιλών νησιών όπως η Σαντορίνη ή οι φτωχές υποδομές στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Επιπλέον, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, υποστηρίζει ο αρθρογράφος, θα πρέπει να ξεδιαλύνουν τις διαφορές τους με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Οι ευρωπαίοι δανειστές απαιτούν από την Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά το ΔΝΤ ισχυρίζεται ότι το παρόν πακέτο είναι μη βιώσιμο, γιατί δεν περιλαμβάνει σημαντική ελάφρυνση του χρέους, τονίζει το περιοδικό, σημειώνοντας ότι έως ότου αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, το ΔΝΤ δεν θα υπογράψει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

ethnos.gr