A A A

Στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ν. Ερυθραίας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17/10/2016 συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η εισήγηση της προέδρου Δήμητρας Δελή για ανάκληση της χορηγηθείσας προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ - ΜΠΑΡ), επί της οδού Χαρ. Τρικούπη 144, στη Ν. Ερυθραία, ιδιοκτησίας της υπό σύσταση εταιρείας Γ. ΒΕΛΑΝΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Μετά την υπερψήφιση της εισήγησης της προέδρου να μην δοθεί άδεια λειτουργίας στο κατάστημα, ο δικηγόρος της εταιρείας κάλεσε την αστυνομία και ζήτησε την προσαγωγή των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Οι σύμβουλοι προσάχθησαν στο αστυνομικό τμήμα από την αστυνομία, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν κατατέθηκαν τελικά μηνύσεις. 

Το περιστατικό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Δήμου Κηφισιάς, ο οποίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρωτοφανές επεισόδιο στα Δημοτικά χρονικά

Κατάπληξη και αγανάκτηση προκαλεί στον Δήμο Κηφισιάς το πρωτοφανές επεισόδιο να οδηγηθούν στο Αστυνομικό Τμήμα, με την «δήθεν» κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, επειδή καταψήφισαν την χορήγηση αδείας, σε ακόμα ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας κα Δήμητρα Δελή και τέσσερις (4) τοπικοί σύμβουλοι που προέρχονται από την Διοίκηση του Δήμου, αμέσως μετά την λήξη του Συμβουλίου (17/10/2016).

Αιρετοί οδηγούνται στο Αστυνομικό Τμήμα για την ψήφο τους!

Με τους επαγγελματίες του εκφοβισμού δεν θα ασχοληθούμε επί του παρόντος, καθώς είναι ήδη γνωστό ότι τα στελέχη της Διοίκησης δεν εκφοβίζονται στην άσκηση των καθηκόντων τους. Εδώ και δυόμισι χρόνια ακολουθούμε σταθερή πολιτική για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με σκοπό την προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών σύμφωνα πάντα με την νομιμότητα.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε στους πολίτες η είσοδος της Αστυνομίας στο Κοινοτικό κατάστημα που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του Συμβουλίου καθώς και η εικόνα των Κοινοτικών Συμβούλων περικυκλωμένων από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης μετά το πέρας του.

Υπάρχει δίωξη και ποινικοποίηση της ψήφου;

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος βρισκόμενος εκτός Αθηνών στο συνέδριο της ΚΕΔΕ κατηγορηματικά αποκλείει οι αστυνομικοί που λειτούργησαν με αυτό τον τρόπο να είχαν σχετική νομιμοποίηση.

Συγχαίρει την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας κα Δήμητρα Δελή και την Νομική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς για την στάση τους ενώ πρόκειται να ενημερώσει και να διαμαρτυρηθεί προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.