A A A

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κηφισιάς για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, τελέστηκε το πρωί της 25ης Μαρτίου δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση  στο Μνημείο των Πεσόντων (Ελ. Βενιζέλου και Λουκή Ακρίτα, Νέα Ερυθραία) και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο και εκπροσώπους των Αστυνομικών Τμημάτων, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και Πολιτικών Κομμάτων.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας και η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου σηματοδότησε την έναρξη της σχολικής παρέλασης επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Ερυθραία.

Μεταξύ άλλων ο κ.Θωμάκος αναφέρθηκε στους αγώνες των προγόνων μας αλλά και τη σημασία που έχει σήμερα η επανάσταση του 1821. 

«Κρατάμε πάντα αναμμένη την φλόγα της παράδοσης και της μνήμης», επεσήμανε και τόνισε ότι η αγάπη στην Πατρίδα μας σήμερα πρέπει να εκφράζεται με την:

ΟΜΟΝΟΙΑ

ΟΜΟΨΥΧΙΑ

ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

ΑΝΘΡΩΠΙΑ 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ο κόσμος που βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία είχε την χαρά να απολαύσει και τις χορευτικές ομάδες των Δημοτικών Σχολείων σε Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ενώ ακολούθησε και κέρασμα.

Δείτε το βίντεο του Τύπου Κηφισιάς από τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Δείτε το βίντεο από την παρέλαση στη Νέα Ερυθραία.