A A A

Το νέο πρόγραμμα του φθινοπωρινού κύκλου εκδηλώσεων της ΠΥΡΝΑΣ είναι έτοιμο!  

Με νέους ομιλητές, πρωτότυπα εργαστήρια, παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μαθήματα μαγειρικής, ξεναγήσεις, συναρπαστικά ταξίδια!

Το νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων της αστικής πολιτιστικής εταιρείας Η ΠΥΡΝΑ (www.pyrna.gr) εγκαινίασε με ομιλία του, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, στις 19.00, ο ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης με το επίκαιρο θέμα «Η Έκφραση του Λαϊκισμού στις Η.Π.Α. σήμερα». 

Από τις ενότητες ομιλιών ξεχωρίζουμε τους Παύλο Σακκά, καθηγητή ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής, με θέμα «Συναισθηματικές διαταραχές: αιτίες, συμπτώματα, αντιμετώπιση» (από 10/10), τον ιστορικό  Δημήτρη Λυβάνιο με θέμα  «Νεότερη Ιστορία: Συλλογικές ταυτότητες και εξωτερική πολιτική» (από 16/10) που επιπλέον, θα συζητά με το κοινό της Πύρνας μία Τετάρτη κάθε μήνα τα σημαντικότερα σύγχρονα διεθνή αλλά και εσωτερικό πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα (25/10, 22/11, 13/12, 24/1), τον κοσμήτορα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργο Ξηροπαΐδη (από 12/10) με θέμα «Από τον Ρομαντισμό στον Αμερικανικό Εξπρεσιονισμό», τη φιλόλογο και μεταφράστρια Martha Silvia Dios Sanz με θέμα «Ο Ρ. Μαγκρίτ και η λογοτεχνία του 20ου αιώνα» (από 7/11)  και τον  συγγραφέα και αρθρογράφο στην Καθημερινή Τάκης Θεοδωρόπουλο που θα μιλήσει για την «Επικαιρότητα της Τραγικής Σκέψης» (από 9/11). Μετά τις γιορτές ακολουθούν ο σεναριογράφος και συγγραφέας Νίκος Παναγιωτόπουλος (από 11/1/18), με θέμα «Η πολυεπίπεδη γλώσσα του κινηματογράφου», ο αν.καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών του Πανεπιστημίου Αθηνών Αριστείδης Χατζής με θέμα «Το Παράδοξο της Φιλελεύθερης Δημοκρατίας» (από 11/1/18) και η ψυχολόγος Κατερίνα Μεριά Χλωρού με θέμα «Το Συναίσθημα, Απόλαυση ή Βάσανο;» (17/1/18). 

Από τα εργαστήρια ξεχωρίζουν η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής και η Λέσχη Ανάγνωσης με συντονίστρια τη συγγραφέα Αμάντα Μιχαλοπούλου (από 9/10), το εργαστήριο αποτελεσματικής γιαγιάς με βάση το μοντέλο Gordon από την ψυχοθεραπεύτρια-προσωποκεντρική σύμβουλο Εύα Ζαχαρούλη (από 10/10), η θεατρική ομάδα υπό τον σκηνοθέτη Γιώργο Παλούμπη (από 10/10), το εικαστικό εργαστήρι με την εικαστικό Ελεάννα Μαρτίνου (από 12/10), το εργαστήρι εκμάθησης Ισπανικών μέσα από τη λογοτεχνία της Αργεντινής με τη Martha Dios Sanz (από 20/10) κ.ά.   

Έως τις γιορτές θα πραγματοποιηθούν και οι ακόλουθες παρουσιάσεις βιβλίων: Η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη παρουσιάζει το βιβλίο της «Καλησπέρα σας, κύριε Σεφέρη, εκδ.Ποταμός» (18/10), Η Γιολάντα Χατζή, επιμελήτρια της έκδοσης «Γράμματα στην Έλλη»  εκδ. Αρχείο», φωτίζει την προσωπικότητα και το έργο του μεγάλου αρχαιολόγου Γιάννη Μηλιάδη, μέσα από την παρουσίαση της προσωπικής αλληλογραφίας του στην Έλλη Λαμπρίδη (8/11), ενώ τον νέο οδηγό των μνημείων και της ιστορίας του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών, έκδοση της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, παρουσιάζει η συγγραφέας του και καθηγήτρια της σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη (23/11). Στην «Αναζήτηση του Μπλε Χρώματος» μας προσκαλεί η συγγραφέας Εύη Μαθιουδάκη (29/11), σ’ έναν «περίπατο» σε λογοτεχνικά κείμενα και ζωγραφικά έργα στο διάβα της ιστορίας.

Παράλληλα, με στόχο να αναδειχθεί η αξία της σπιτικής κουζίνας, αλλά και η εξέλιξή της με γεύσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες της σύγχρονης διατροφής, η ΠΥΡΝΑ συνεχίζει τα μαθήματα μαγειρικής που γίνονται στην ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα της, από γνωστούς chef και bloggers αλλά και από έμπειρες μαγείρισσες-μέλη της.

Επιπλέον λειτουργεί κάθε Παρασκευή για, παιδιά 4-6 ετών, θεατρικό παιχνίδι με εμψυχώτρια τη Μαρία Λαγωνίκα (από 6/10) που καλλιεργεί την φαντασία, την έκφραση, την δεξιοτεχνία, τη συνεργασία, την κριτική σκέψη και τους δίνει χώρο και χρόνο για δημιουργικό παιχνίδι! 

Το πρόγραμμα της Πύρνας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.pyrna.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ΠΥΡΝΑ: Κοκκιναρά 43, Κηφισιά, Δευτέρα – Παρασκευή, εκτός Τετάρτης: 10:00-14:00 & 17:00-19:00, τηλ. 2106230913, fax: 2106232141, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων.