A A A

Βράβευση της ιδρύτριας του Τύπου της Κηφισιάς, Κωνσταντίνας Καραχάλιου, ως πρόεδρός της.

Για τις δύο συνεχόμενες θητείες της ως Πρόεδρος βραβεύτηκε η ιδρύτρια της εφημερίδας μας Κωνσταντίνα Καραχάλιου, στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής όπου έγινε η επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων ζωής και δράσης της Παγγορτυνιακής Ένωσης. 

Τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε η δημοσιογράφος και Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Πέννυ Καλύβα, που σημείωσε ότι οι επετειακές εκδηλώσεις είναι σημαντικές, γιατί κρατούν ζωντανή την Ιστορία μας και συμβάλλουν στη διατήρηση του Γορτυνιακού ιδεώδους. 

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης Παναγιώτης Πλέσσιας αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία της Ένωσης, τονίζοντας την ένθερμη στήριξη των συμπατριωτών όλα αυτά τα χρόνια.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Γιώργος Παπαηλιού, Κώστας Βλάσσης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Καρράς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, που όλοι επαίνεσαν το σπουδαίο έργο της Παγγορτυνιακής Ένωσης, ενώ θερμό πατριωτικό χαιρετισμό απέστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας.

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε επετειακό ιστορικό βίντεο για την Ένωση, που σκηνοθέτησε ο διευθυντής Σχολών Σταυράκου, καταξιωμένος σκηνοθέτης Σωτήρης Λαμπρόπουλος, ενώ αμέσως μετά βραβεύτηκαν οι διατελέσαντες πρόεδροι της Ένωσης, όπως: 

  • Πρώτος ήταν ο αείμνηστος δημοσιογράφος Γιώργος Μαλλούχος, του οποίου την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο γιος του Διονύσιος Μαλλούχος.
  • Δεύτερος ήταν ο αείμνηστος στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Μπράμος, την πλακέτα του οποίου παρέλαβε ο γιος του Απόστολος Μπράμος.
  • Τρίτος διετέλεσε ο οικονομολόγος και πρώτος αιρετός νομάρχης Αρκαδίας Παναγιώτης Γιαννόπουλος.
  • Τέταρτος διετέλεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Καλύβας.
  • Πέμπτος ήταν ο οικονομολόγος Χρήστος Δημητρόπουλος.
  • Έκτη ήταν η ιδρύτρια της εφημερίδας μας Κωνσταντίνα Καραχάλιου.
  • Έβδομος ήταν ο ιστορικός-λογοτέχνης και Δρ του Πανεπιστημίου Εδιμβούργου Ηλίας Γιαννικόπουλος, ο οποίος, αμέσως μετά σε μεστή ομιλία του, αναφέρθηκε στην 40χρονη πορεία της Ένωσης.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με δημοτικούς ρυθμούς από τη βραβευθείσα στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια Νιόβη Τζαβέλλα.

* Παρευρέθηκαν ακόμα ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι πολιτευτές Εύη Τατούλη, Μπάμπης Αποσκίτης, Παναγιώτης Καρβελάς και Γιώργος Δαλιάνης, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, η Γεν. Διευθύντρια του Υπουργείου Εσωτερικών Βασιλική Γιαβή, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Γορτυνίας Μαρίνα Διαμαντοπούλου, ο αντιδήμαρχος Τάκης Καραντώνης, δημοτικοί σύμβουλοι από τον Δήμο Γορτυνίας, αλλά και από πολλούς Δήμους της Αττικής, όπως Ιλίου, Αγίας Παρασκευής, Καλλιθέας, Ηρακλείου κ.α., οι πρώην δήμαρχοι Στάθης Κούλης (Λαγκαδίων), Σταύρος Χριστόπουλος (Ηραίας), Γιώργος Παλαμήδης (Γόρτυνος) και Γιάννης Καζάκος (Ζωγράφου), οι εκδότες των εφημερίδων «Αρκαδικοί Ορίζοντες», «Αρκαδικός Κήρυκας» και «Γορτυνία», καθώς και πλήθος προέδρων  και εκπροσώπων Γορτυνιακών και Αρκαδικών Συλλόγων.