A A A

Μ. Παντέχη: Το Μπενάκειο Παιδικό Κηφισιάς ένωσε δυνάμεις με την "Ελπίδα" για μια νέα δυναμική και ελπιδοφόρα γενιά.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση αγάπης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ", κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε τους πρώτους εκπροσώπους της τέταρτης γενιάς της "ΕΛΠΙΔΑΣ" και ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου θεσμού με τίτλο “ΕΛΠΙΔΑ Junior”, μιας νέας δυναμικής και ελπιδοφόρας ομάδας του Συλλόγου, στην οποία θα εντάσσονται παιδιά που με πρωτοβουλίες τους στηρίζουν το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Πρώτα μέλη της ομάδας "ΕΛΠΙΔΑ Junior" τα παιδιά του Μπενάκειου Παιδικού Κηφισιάς, που τα περασμένα Χριστούγεννα θέλησαν να εκφράσουν την αγάπη και τη συμπαράστασή τους στα παιδιά της "ΕΛΠΙΔΑΣ", δημιουργώντας κατασκευές από τις οποίες συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό που προσέφεραν σήμερα στον Σύλλογο "ΕΛΠΙΔΑ",

Η κυρία Βαρδινογιάννη, συγκινημένη, καλωσορίζοντας τα παιδιά που έφθασαν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων συνοδευόμενα από τους δασκάλους και τους γονείς τους, είπε: «Η σημερινή μέρα, είναι πολύ ξεχωριστή και σημαντική για την "ΕΛΠΙΔΑ" και ειδικά για μένα είναι πολύ συγκινητική! Γιατί, όταν πριν από 28 χρόνια, η δική μου γενιά, εμείς, ιδρύαμε την Eλπίδα, ήταν πέρα από κάθε σκέψη μου ότι θα έρθει η μέρα που στα πρόσωπα των συμμαθητών του μικρού μου εγγονού θα υποδέχομαι την τέταρτη γενιά της Ελπίδας, τετράχρονα και πεντάχρονα παιδιά που αγκαλιάζουν το έργο μας. είναι η μεγαλύτερη, λοιπόν, χαρά που μπορούσα να πάρω και το μεγαλύτερο" μπράβο" για το έργο μας. Καλώς ήρθατε, λοιπόν, παιδιά στην Eλπίδα! Θέλω να ξέρετε πως είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για σας και με όλη μας την καρδιά σας ευχαριστούμε! από σήμερα είστε οι πιο καλοί φίλοι των παιδιών της Eλπίδας!  Είστε η "ΕΛΠΙΔΑ Junior"!  Η "ΕΛΠΙΔΑ Junior" που ξεκινάει με σας!»

 

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Μπενακείου Παιδικού Κηφισιάς κ. Μαίρη Παντέχη αφού ευχαρίστησε την κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για το πλούσιο και πολυποίκιλο έργο της τόνισε ότι οι σκοποί του Μπενακείου Παιδικού ταυτίζονται απόλυτα με το έργο της "Ελπίδας", καθότι η ιστορία του Μπενακείου από την ίδρυση του το 1926 από τον Εμμανουήλ και την Βιργινία Μπενάκη σκοπό και στόχο είχε και έχει την προσφορά στους συνανθρώπους μας, με συγκεκριμένο φιλανθρωπικό,  φιλεκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο όπως το Μουσείο Μπενάκη, το Κολλέγιο Αθηνών, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο Κηφισιάς κ.α. 

Σήμερα το Μπενάκειο Παιδικό Κηφισιάς είναι μία εκσυγχρονισμένη σχολική μονάδα προσχολικής ηλικίας με άριστη υποδομή που συνεχίζει το έργο των ιδρυτών  με κοινωνική ευαισθησία, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες μάθησης, μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών που αποτελεί από το ξεκίνημα του Μπενακείου έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς του. 

Παράλληλα η κ. Παντέχη, επεσήμανε ότι «Βασική προτεραιότητα  του σχολείου μας  πέρα από την ανάπτυξη χαρούμενων και υπεύθυνων παιδιών είναι η καλλιέργεια και η εκμάθηση  των ανθρώπινων αξιών, ώστε οι νέοι μας να αποκτήσουν κοινωνικό ενδιαφέρον, να κατακτήσουν την έννοια της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, να μάθουν να υπηρετούν τον εθελοντισμό, έννοιες  που μας αντιπροσωπεύουν και  μας  χαρακτηρίζουν από τις ρίζες μας. Μέσα σε αυτό το πνεύμα οι μικροί μας μαθητές θέλησαν να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι στο μεγάλο αυτό έργο που έχετε αναλάβει. Είναι μεγάλη η χαρά μας να βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για σας το προσφέρουμε».

Στη συνέχεια η κυρία Βαρδινογιάννη έδωσε σε όλα τα παιδιά μετάλλια και επαίνους, καθώς και ένα αστέρι με το όνομα “ΕΛΠΙΔΑ Junior” για να το τοποθετήσουν στον τοίχο των αστεριών του Νοσοκομείου.