A A A

H Σχολή Χατζήβεη σε συνεργασία με την πρωτοπόρα ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων "Αέρινη Πόλη" διοργανώνει το Σάββατο 20  Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 17.00-19.00 στη Σχολή Χατζήβεη (Αδάνων 17, Ν. Φιλαδέλφεια) ομιλία-συζήτηση για γονείς. Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των Γονέων Cafe που ξεκίνησε το σχολείο το 2009 και έχει θέμα: "Επικοινωνία Δίχως Βία".

Παράλληλα θα υπάρχει βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά Ν έως Γ' τάξης από τις εκδόσεις Πατάκη.(Προϋπόθεση για τη συμμετοχή του παιδιού η αγορά του βιβλίου-Κόστος 10 ευρώ.

Το Σάββατο θα βρίσκεται εκεί και η Φένια παρέα με τη Γιώτα Αλεξάνδρου!

Γονέων Café 

Τα Γονέων Café είναι μια ανοικτή δράση, που απευθύνεται σε γονείς με στόχο την ενημέρωση, τον προβληματισμό και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν το παιδί και την οικογένεια.  

Πρόκειται για σειρά συναντήσεων με συμμετοχικό και χαλαρό χαρακτήρα, όπου οι γονείς έρχονται σε επαφή με ειδικούς από ένα ευρύ φάσμα τομέων, αναζητώντας απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που τους απασχολούν σχετικά με τα παιδιά τους. 

Το Γονέων Café έχει θέμα: «Επικοινωνία Δίχως Βία»

Λίγα λόγια για τη συζήτηση:  Η επικοινωνία όσο και αν η αγάπη είναι δεδομένη, μαθαίνεται. Με απουσία ενσυναίσθησης, παρατήρησης, αναγνώρισης αναγκών ακόμα και την καλύτερη πρόθεση να έχει κάποιος, ειδικά στη συναναστροφή με τα παιδιά είναι εύκολο να ξεκινήσει ένας φαύλος κύκλος θυμού κι έντασης, ιδιαίτερα στα πλαίσια της πιεσμένης καθημερινής ζωής. Θέλουμε να συζητήσουμε για το πώς σπάμε αυτόν τον κύκλο. Τι εργαλεία χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά μας αποτελεσματικά και να επιλύονται οι καθημερινές διαμάχες με ειρηνικό τρόπο; Τι είναι η ενσυναίσθηση, πώς την αντιλαμβανόμαστε και την επικοινωνούμε, πόσο σημαντικό είναι να ενσωματωθεί στην εκπαίδευση στο σχολείο, αλλά και στην οικογένεια και να την αξιοποιούμε στις σχέσεις μας με τα παιδιά μας, αλλά και τον/τη σύντροφό μας, τους συνεργάτες, τους φίλους μας.

Μέσα στον Μάρτιο, σαν συνέχεια του Γονέων Cafe και της πρώτης επαφής με τη μέθοδο "Επικοινωνία δίχως Βία" θα υλοποιηθεί στο σχολείο εκπαιδευτικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά με το ίδιο θέμα. 

Στη συνάντηση θα μιλήσει ο Αντώνης Μπέρτος, ψυχολόγος ΕΚΠΑ, ιδρυτής της Αέρινης Πόλης, που έχει μεγάλη εμπειρία στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη σε σχολικές ομάδες.

Η Αέρινη Πόλη διοργανώνει ετήσιο σεμινάριο διδάσκοντας τη μέθοδο "Επικοινωνία δίχως Βία" με την οποία θα έχουμε στη συνάντησή μας μία πρώτη επαφή. Η Επικοινωνία Δίχως Βία (ΕΔΒ) είναι μια μέθοδος και ένα πανίσχυρο εργαλείο, ώστε να λύνουμε τις συγκρούσεις μας με ειρηνικό τρόπο. Με το/τη σύντροφό μας, τα παιδιά μας, στον εργασιακό χώρο, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Ενώ οι σχέσεις μπορεί να φαντάζουν χαοτικές μερικές φορές, η μέθοδος της ΕΔΒ μας δίνει ένα πολύ ισχυρό κέντρο, μια πολλή ισχυρή βάση. Κι αυτό γιατί δίνει έμφαση στην παρατήρηση, τα συναισθήματα και τις ανάγκες μας. Η ΕΔΒ δημιουργήθηκε από τον Marshall Rosenberg, ο οποίος εμπνεύστηκε αυτή τη μέθοδο από τις αρχές του ψυχολόγου Carl Rogers.

Σύντομο Βιογραφικό Εισηγητή

Ο Αντώνης Μπέρτος είναι ψυχολόγος ΕΚΠΑ, ιδρυτής της Αέρινης Πόλης, και έχει μεγάλη εμπειρία στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη σε σχολικές ομάδες, έχοντας εργαστεί για 10 χρόνια, με περίπου 3.010 σχολικές ομάδες, ειδικευμένος στο πρόγραμμα «Επικοινωνία δίχως βία, για σχολεία δίχως βία» (2011-2012) που διοργάνωσε το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η «Αέρινη Πόλη» είναι μια πρωτοπόρα ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στην Αττική και στην επαρχία, τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Επικοινωνία Δίχως Βία» για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, με βασικά εργαλεία,το χοροθέατρο,το παιχνίδι ρόλων και τη ζωγραφική. Επίσης, διοργανώνει εργαστήρια για γονείς και παιδιά και σεμινάρια για ενήλικες. Ομιλίες του Αντώνη Μπέρτου, έχουν φιλοξενηθεί στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σεπτέμβριος 2014) και στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Οκτώβριος 2015).

Η είσοδος στη συνάντηση για τους γονείς είναι ελεύθερη.

Δήλωση συμμετοχής έως την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016.

Σχολή Χατζήβεη

ΠΡΟΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ● Αδάνων 17, Ν. Φιλαδέλφεια  14341, Τηλ.: 210 2511371

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ● www.xatzivei.gr