Σε κάθε σπίτι υπάρχουν τα γνωστά σε όλους δοχεία τύπου “τάπερ”, στα οποία αποθηκεύουμε τροφές και συνήθως τα βάζουμε στο ψυγείο.
Read more: Κίνδυνος από τα παλιά τάπερ που βάζετε ακόμα φαγητό – Τι ισχύει
Το επιδημικό κύμα γρίπης στη χώρα μας, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ και βάσει των δεδομένων των τελευταίων περιόδων εποχικής γρίπης, σημειώνεται μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου και κορυφώνεται μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου.
Read more: Γρίπη: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για να είστε προστατευμένοι - Πότε κινδυνεύετε
Μία νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Stroke», της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιάς (AHA), καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η παράλειψη ενός συγκεκριμένου γεύματος, εκτοξεύει τον κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου, ιδίως αιμορραγικού.
Read more: Επιθεώρηση Stroke: Όσοι παραλείπουν αυτό το γεύμα, κινδυνεύουν από εγκεφαλικό
Σε περίοδο επιτήρησης για τη εποχική γρίπη, η οποία ευθύνεται μέχρι στιγμής για τρεις θανάτους και 31 νοσηλείες ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μπαίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι επιστήμονες του οποίου δεν κρύβουν την ανησυχία τους καθώς παρατηρούν φέτος την εμφάνιση του στελέχους Η1Ν1 της γρίπης σε νεότερους ανθρώπους σε σχέση με πέρυσι.
Read more: Κύμα γρίπης σαρώνει την Ελλάδα - Τι φοβίζει τους επιστήμονες
Εάν φάγατε κάτι εξαιρετικά καυτερό όπως πιπεριές, ταμπάσκο ή τσίλι, τότε το νερό δε θα σας ανακουφίσει.
Read more: Κάψιμο από καυτερό φαγητό: Τι να πιείτε για ανακουφιστείτε