A A A

Σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Δήμου μας, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, στο Δημαρχείο της Κηφισιάς.


Οι παραδοσιακές άμαξες, καλωσόρισαν τους πολίτες.Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κκ Κύριλλο ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου Κηφισιάς και έδωσε τις θερμές ευχές του για Καλή Χρονιά.


Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους και αντάλλαξε μαζί τους ευχές για το 2016 με υγεία, εργασία, αισιοδοξία και αλληλεγγύη.
Στον εγκάρδιο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις μεγάλες τομές που επιχειρήθηκαν κατά το 2015, ενώ έκανε αναφορά και στα έργα που δρομολογούνται για το νέο έτος.

   

 
Ο Δήμαρχος έκοψε και παρέδωσε από ένα κομμάτι πίτας στον Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο, στον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, στον βουλευτή Β΄ Αθηνών Γιώργο Κουμουτσάκο και στον δήμαρχο Διονύσου Διονύση Ζαμάνη, οι οποίοι έδωσαν τις ευχές τους στους παρευρισκόμενους για το νέο έτος.

 
Τις ευχές τους για το 2016 έδωσαν τα μέλη της διοίκησης του Δήμου Κηφισιάς, οι επικεφαλείς των παρατάξεων της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου.
Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κηφισιάς έπεσε στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κηφισιάς.Με βραβεύσεις η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κηφισιάς
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κηφισιάς τιμήθηκαν πολίτες και φορείς για την συνεχή και πολυετή προσφορά τους στο Δήμο Κηφισιάς. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν:

Περικλής Καραγιαννάκης
Δημοτικός Υπάλληλος από το 1956 ως το 1994. Παράδειγμα σεμνότητας και ταπεινότητας, ακούραστος, μόνιμος και αθόρυβος εργάτης ο Περικλής Καραγιαννάκης. Δημοτικός Σύμβουλος από το 1998 ως το 2002 και από 2006 ως το 2014, ενώ διετέλεσε και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.Μέλος των ΔΣ της ΠΡΟΝΟΗ και του ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ καθώς και Πρόεδρος στην Επιτροπή του Β’ ΚΑΠΗ Κηφισιάς (Αλωνίων). Σήμερα, κατέχει τη θέση του επίτιμου μέλους του ΔΣ του ΝΠΔΔ «Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς», καθώς και μέλος του ΔΣ του ΝΠΔΔ του Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ. Βικέλας».
Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «Μένανδρος» καΠόλυ Αστερίου παρέδωσε την τιμητική πλακέτα.

Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα Δήμου Κηφισιάς
Δεκαπενταετή ενεργή και ιδιαίτερα επιτυχημένη η δράση της. Αριθμεί 37 μέλη ανεξαρτήτως ηλικίας. Ψυχή της ομάδας είναι η κα Κική Αυγουστάτου, η οποία προσφέρει δωρεάν τα μαθήματα υποκριτικής και τη σκηνοθεσία των έργων, ορισμένα εκ των οποίων έχουν διακριθεί σε πανελλήνια φεστιβάλ, αποσπώντας σημαντικά βραβεία. Τα μέλη της Ομάδας και η δασκάλα τους συμβάλλουν εθελοντικά στις εκδηλώσεις συλλόγων και άλλων φορέων του Δήμου Κηφισιάς.
Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ. Βικέλας»,Σταύρος Ζαπάντης, παρέδωσε την τιμητική πλακέτα.

Δημήτρης Παπαδόπουλος
Με πρωτοβουλία του κ Δημητρίου Παπαδόπουλου από το 1977 συγκεντρώθηκε ένα μεγάλο χρηματικό σκοπό από ιδιώτες και κατατέθηκε στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για την ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε στις αρχές του 1978 και αποπερατώθηκε προς το τέλος του 1979.
Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Κατερίνα Καραλή παρέδωσε την τιμητική πλακέτα

Νικόλαος Μάνεσης
παλαιός Κηφισιώτης και διακεκριμένος επιχειρηματίας, Βραβεύτηκε για τη προσφορά του στο Δήμο Κηφισιάς, αφού με την ευγενική χορηγία του αποκαταστάθηκε και εκσυγχρονίστηκε πλήρως, αποκτώντας και πιστοποιητικό ISO, η παιδική χαρά του Αγίου Δημητρίου.
Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Καλλιόπη Πάστρα έκανε την βράβευση.


Ελένη Χριστοδούλου
είναι κόρη του γνωστού Κηφισιώτη, ευπατρίδη, ιατρού, Χρήστου Χριστοδούλου.Ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα της, αποδεικνύοντας την αγάπη της για την Κηφισιά και το έντονο αίσθημα της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.
Βραβεύτηκε επειδή χορήγησε τα έξοδα μετατροπής της μονοκατοικίας - κληροδοτήματος «Νέλλη Κοκκορίνου» σε ένα σύγχρονο παιδικό σταθμό, όπου εξυπηρετούνται άριστα οι ανάγκες των παιδιών των δημοτών μας. Μια προσφορά που αφιέρωσε στη μνήμη του πατέρα της.
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τους Παιδικούς Σταθμούς της Κηφισιάς, Γιάννης Παντελεάκης έκανε την βράβευση.

Νικόλαος Γιουρούκος
Είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Technomar Shipping Inc. Από το 2011 είναι Πρόεδρος της RINA Hellenic Committee.
Προσέφερε στο Δήμο Κηφισιάς ένα ανοιχτού τύπου ημιφορτηγό για τις ανάγκες του.
Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα»,κ Απόστολος Κασιούρας έκανε τη βράβευση.

Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς
Το εξειδικευμένο τμήμα της Πολιτικής Προστασίας επεμβαίνει άμεσα και σύμφωνα με τις αντικειμενικές του δυνατότητες σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών που προκαλούνται από έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και πυρκαγιές, σεισμούς κ.α. Οι υπάλληλοι εργάζονται με συνέπεια, συνέχεια και αυτοθυσία, ανεξαρτήτως ωραρίου, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος βράβευσε τη υπηρεσία.Το βραβείο παρέλαβε ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας κ Ανδρέας Μπενοβίας.

Η εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κηφισιάς έκλεισε με αγαπημένα τραγούδια από την μουσικό- ερμηνεύτρια Τατιάνα Μανωλίδου με τη συνοδεία στην κιθάρα του μουσικού Μηνά Μπόγρη.