A A A

Μετά από δέκα ώρες προσπαθειών και αφού κομπρεσέρ του Δήμου Κηφισιάς - Ερυθραίας - Εκάλης έσπασε σε δύο σημεία τον τσιμεντένιο αγωγό ο Χρήστος Μιχαλόπουλος και ο Νίκος Αδαμόπουλος μέλη της εθελοντικής ομάδας «Ειδική Μονάδα Απεγκλωβισμού Ζώων» (Ε.Μ.Α.Ζ) κατάφεραν με πολύ κόπο και υπομονή να βγάλουν ζωντανό το σκυλί που είχε σφηνώσει σ’ έναν στενό σωλήνα από την Κυριακή του Πάσχα.

Το θηλυκό αδέσποτο σκυλί, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Μίνα Γκελντή η οποία είναι μέλος της Επιτροπής Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς, χώθηκε στον πολύ στενό αγωγό που βρίσκεται στην οδό Αγίων Σαράντα από το βράδυ της Ανάστασης προφανώς κατατρομαγμένο από τις κροτίδες.

Καθώς οι μέρες περνούσαν το ζώο δεν μπορούσε να βγει και έκλαιγε. Κάτοικοι που άκουσαν το κλάμα του κάλεσαν τον Δήμο Κηφισιάς ζητώντας βοήθεια και σήμερα δημοτικοί υπάλληλοι βοήθησαν στο να σπάσει το τσιμέντο σε δύο σημεία. Ομως το σκυλί, που είχε κατατρομάξει από το κομπρεσέρ, είχε αγριέψει και επιτέθηκε και δάγκωσε τους διασώστες.  Από τον τρόμο του έκανε ακόμα κακά του πάνω του.

Μετά από πολύωρες προσπάθειες οι εθελοντές κατάφεραν χθες να το βγάλουν σώο και αβλαβές και να το μεταφέρουν στο κτηνιατρείο του Χρήστου Κτενά όπου και του χορηγήθηκε ορός καθώς η σκυλίτσα δεν είχε τραφεί και δεν είχε πιει νερό για μια εβδομάδα.

Στις φωτογραφίες και το βίντεο, τις οποίες τράβηξαν η κα Γκελντή και η κα Χλωρακιώτη μπορείτε να δείτε την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν οι δύο οι άντρες, οι οποίοι καθημερινά διασώζουν ζώα - που βρίσκονται σε κίνδυνο - στο Λεκανοπέδιο της Αττικής πληρώνοντας από την τσέπη τους τα έξοδα (βενζίνες, εξοπλισμός) και διακινδυνεύοντας ακόμα και την σωματική τους ακεραιότητα.

Οι εθελοντές έκαναν πολύ υπομονή για να βγάλουν το σκυλί από εκεί καθώς τους δάγκωνε από τον τρόμο του...

Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ζωοφιλίας Κηφισιάς κα Τερέζα Χλωρακιώτη- Εξάρχου έγραψε για το συμβάν:

"Στις 21.10 τελείωσε ευχάριστα μια πολυ δύσκολη μερα που ξεκίνησε στις 12:00 το πρωι.

Ενα σκυλάκι φοβικό βρέθηκε εγκλωβισμένο σε φρεάτιο στην ΕΡΥΘΡΑΙΑ και μάλλον ηταν εκει απο το πασχα!!!! 

Ηταν ενα πάρα πολύ δύσκολο περιστατικό γιατι η πρόςβαςη ήταν αδύνατη διότι είχαν πέσει μπάζα και ένα ξύλο και δεν υπήρχε έξοδος!

Με μεγάλη μου χαρά θέλω να υπέρ ευχαριστήσω τους εξης:

Τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη ΛΙΑΝΟ που έτρεξε άμεσα στο συμβάν απο νωρίς το πρωι μαζι με το συνεργείο απο την Υπηρεςία Ύδρευσης του ΔΗΜΟΥ και τους κυρίους Βαμβαρέκο Αλέξανδρο και κ. Μίλτο Ιωαννίδη , και φυσικά 

τους ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ, ΑΞΙΟΥΣ και ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ μας τους Διασώστες Νίκο ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ και Χρήστο ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ μαζί με τον νεαρό τους βοηθό.

Η ΕΠΙΜΟΝΗ τους και η ΑΓΑΠΗ τους προς τα ζωα ειναι πραγματικά ανιδιοτελής! Με πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες και αφού είχαμε ολοι απογοητευθεί, καταφέρανε να βγάλουνε το σκυλακι ζωντανό απο το φρεάτιο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίςης και τον Κ. Βασίλη ΒΑΡΣΟ που μας βοήθησε πάρα πολύ και τους άντρες της Αςτυνομίας Κηφισιάς που φρόντιςαν τον έλεγχο της κυκλοφορίας του δρόμου .

Τον ιδιοκτήτη της οικίας του οποίου αναγκαστήκαμε να τρυπήσουμε την είσοδο του για να μπορέσουμε να βρούμε τρόπο να προςεγγίςουμε το ζωάκι.

Τον κτηνίατρο Κ. Χρήστο ΚΤΕΝΑ και τον Παναγιωτη ΣΠΕΡΑΝΤΖΑ που ηταν συνεχώς σε επιφυλακή για να παραλάβουν το σκυλακι και να το περιλθαψουν.

Και τέλος τα μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΑΣ μας που περίμεναν ακούραστοι όλες αυτές τις ώρες με άγωνια το αποτέλεσμα καθώς και τους ανθρώπους ολους που φροντίζουν το σκυλάκι στην γειτονιά και μας ενημέρωσαν μόλις άκουσαν το πρωι το Σπαρακτικό του γαυγισμα.

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε  Π Ο Λ Υ"

Αν θέλετε να βοηθήσετε στο έργο τους τους εθελοντές του ΕΜΑΖ και να συνεισφέρετε για να καλύφθει μέρος των εξόδων που πληρώνουν από την τσέπη τους (κόστος βενζίνης, ειδικός εξοπλισμός) καλέστε στο τηλέφωνο: 6948782120 ή στείλτε μήνυμα στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Με πληροφορίες από το zoosos.gr