A A A

Την παρακάτω επιστολή κοινοποίησε στον Τύπο της Κηφισιάς η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής σχετικά με την δράση δωρεάν συμπλήρωσης του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) για τους μαθητές όλων των βαθμίδων του Δήμου Κηφισιάς για δεύτερη σχολική χρονιά:

​Κε Δήμαρχε και κ. κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς

Στις 3/10/2015 σας είχαμε στείλει επιστολή (βλέπε σχετικό συνημμένο), σύμφωνα με την οποία διαμαρτυρηθήκαμε για τον εφαρμογή "δράσης" από τον Δήμο Κηφισιάς, όσον αφορά την συμπλήρωση του ΑΔΥΜ σε σχολική δομή.

Λαμβάνοντας υπ όψη μας την σχετική νομοθεσία (βλέπε σχετικό συνημμένο) όσον αφορά την συμπλήρωση του τόσο σημαντικού αυτού εγγράφου (ΑΔΥΜ), για την υγεία των παιδιών και την έγκαιρη ανίχνευση παθολογικών καταστάσεων, που πολλές φορές δυστυχώς μπορεί να αποβούν μοιραίες ακόμα και για την ίδια την ζωή του παιδιού, και έχοντας διαπιστώσει ότι ξανά αυτή την νέα σχολική χρονιά προβήκατε στην ίδια ενέργεια (βλέπε σχετικό συνημμένο), η Ένωσή μας έχει την υποχρέωση να διαμαρτυρηθεί έντονα για άλλη μια φορά.

Είμαστε υποχρεωμένοι για άλλη μια φορά να τονίσουμε ότι:

Για την συμπλήρωση του ΑΔΥΜ τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους, να γίνει λήψη ενός καλού ιστορικού του παιδιού, να πραγματοποιηθεί λεπτομερής κλινική εξέταση και ο γονιός να συμπληρώσει και να υπογράψει το "φύλλο ιατρικής εξέτασης" για το οικογενειακό ιστορικό, που ένα αντίγραφο θα κρατήσει ο ίδιος και ένα ο γιατρός που εξέτασε το παιδί και συμπλήρωσε στο ίδιο αυτό φύλλο τα αποτελέσματα της κλινικής του εξέτασης.

Είναι φανερό ότι τα 242 παιδιά ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ με τον τρόπο που ο νόμος ορίζει, αφού για την συμπλήρωση του ιατρικού φύλλου εξέτασης, την λήψη ιστορικού, την κλινική εξέταση και την πιθανή ενημέρωση των γονιών για την υγεία των παιδιών τους, απαιτείται ελάχιστος χρόνος τουλάχιστον 30 λεπτών.

Αναρωτιόμαστε. Υπάρχουν άραγε συμπληρωμένα τα φύλλα ιατρικής εξέτασης για 242 παιδιά με ένα αντίγραφο να έχει ο γονιός και ένα ο γιατρός που τα εξέτασε;

Ας μην αυταπατώμεθα. ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΕ ο σκοπός του ΑΔΥΜ που αφορά τον προληπτικό έλεγχο της υγείας των παιδιών, όπως αυτός ορίζεται από τον σχετικό νόμο, αφήνοντας στην καλή τύχη πιθανά συμβάματα.

Σας το είχαμε γράψει και στην προηγούμενη επιστολή μας. ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΛΕΣΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ δεδομένου ότι τα περισσότερα παιδιά είναι ασφαλισμένα και άρα έχουν την δυνατότητα να εξεταστούν και να συμπληρωθεί ΔΩΡΕΑΝ το ΑΔΥΜ από τις δομές του Δημοσίου, που σαφώς αναφέρονται στον νόμο που σας κοινοποιούμε.

Για τους λόγους αυτούς κοινοποιούμε την παρούσα επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, το γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Παιδείας, το Υπουργείο Υγείας, το Τμήμα Δημόσιας Υγείας, τον ΙΣΑ και την ΚΕΔΕ.

Σας παρακαλούμε να σταματήσετε τις δράσεις, που με τον τρόπο που γίνονται εκθέτουν την υγεία των παιδιών σε εν δυνάμει κίνδυνο, όπως και να εμφανίζετε ως δράσεις κοινωνικού περιεχομένου διαδικαστικά αυτονόητα, που η ίδια η πολιτεία έχει θεσπίσει με νόμο και εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εδώ και χρόνια.

Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής

Μη κερδοσκοπικό σωματείο

Έδρα: Αλκμάνος 15, Αθήνα  11528

Διεύθυνση αλληλογραφίας: Βάρναλη 7,  151 21 Πεύκη

Τηλ: 6944-307208 FAX: 210-8053797

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Email Επιστημονικής Επιτροπής:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.paidiatroi-attikis.gr