A A A

To 11o "διαμάντι" του Δήμου μας, ο Παιδικός Σταθμός της Μιχλ παραδόθηκε σήμερα επίσημα στην κοινωνία.

Η εμβληματική κατοικία Μιχλ γέμισε πάλι ζωή και αντηχούν οι φωνές των παιδιών από άκρη σε άκρη!

 

Ο νέος παιδικός σταθμός είναι ο 11ος του Δήμου Κηφισιάς, και ανακατασκευάστηκε με δημοτικούς πόρους. Οι χώροι του κτίσματος διαμορφώθηκαν σε σύγχρονες αίθουσες που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για Παιδικό Σταθμό.

Η Βίλα Μίχλ έχει περιέλθει στον Δήμο Κηφισιάς από κληροδότημα της Πατρούλας Καμπάνη- Μιχλ και διαθέτει εκτός από το κτίσμα και κήπο περίπου 3,5 στρεμμάτων.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μαζί με τον Αρχιμανδρίτη π. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο που χοροστάτησε της τελετής των εγκαινίων καθώς και με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Παντελεάκη, έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς με μαέστρο τον Φίλιππο Χίο.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα η εμβληματική βίλα Μιχλ να μετατραπεί σε σύγχρονο παιδικό σταθμό και να γεμίσει και πάλι ζωή από τις φωνούλες και τα παιχνίδια των παιδιών. 

Επίσης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται στον τομέα της παιδικής μέριμνας, της υποστήριξης της οικογένειας και της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής σε τοπικό επίπεδο .Ο κ. Θωμάκος τόνισε πως ο Δήμος Κηφισιάς δίνει μεγάλη σημασία στην μέριμνα της προσχολικής ηλικίας φροντίζοντας όλα τα παιδιά να φιλοξενούνται στις δημοτικές δομές του Δήμου. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν δημιουργηθεί στο Δήμο μας τρεις νέοι παιδικοί σταθμοί προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αυξανόμενες ανάγκες των δημοτών. Στις δομές του Δήμου φιλοξενούνται 800 παιδιά και απασχολούνται 190 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων. Στους παιδικούς σταθμούς προσφέρονται επιπλέον προγράμματα όπως θεατρολογία, γυμναστική και αγγλική γλώσσα.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς στην ομιλία του ανέδειξε και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αν ξεκινήσει η υποχρεωτική εκπαίδευση από την ηλικία των 4 ετών, τονίζοντας πως πρόκειται για έναν επικίνδυνο πειραματισμό καθώς η προσχολική αγωγή των Δήμων χαρακτηρίζεται από ποιότητα και φροντίδα που δεν μπορούν να δοθούν άμεσα από τα δημόσιο σχολείο.

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Παντελεάκης δήλωσε ικανοποιημένος διότι ο Δήμος Κηφισιάς κατάφερε να τηρήσει τους όρους του κληροδοτήματος και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να μετατρέψει τη βίλα από διώροφη κατοικία σε παιδικό σταθμό, με γνώμονα τις εθνικές προδιαγραφές καταλληλότητας παιδικών σταθμών. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ενώ μίλησε για την άρτια κατάρτιση του προσωπικού των παιδικών σταθμών και την μεγάλη προσφορά τους στα παιδιά, η οποία αναγνωρίζεται και από τους γονείς.

Η εκπρόσωπος της οικογένειας Μιχλ, Αγγελική Κασινέση μετέφερε τους χαιρετισμούς από τους συγγενείς της οικογένειας στο Λος Άντζελες, και ευχαρίστησε το Δήμο που υλοποίησε το έργο, σημειώνοντας «Το έργο έπρεπε να γίνει και αισθάνομαι γεμάτη γι αυτό. Η δωρήτρια δεν είχε την τύχη να έχει δικά της παιδιά, τώρα η αγκαλιά της εκεί που βρίσκεται, γέμισε με παιδικές φωνές».

Αποσπάσματα από παιδικά βιβλία διάβασαν οι συγγραφείς Πηνελόπη Κουρτέζη, και Ρένα Ρώσση Ζαϊρη.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν τα μικρά παιδιά έκοψαν την πολύχρωμη κορδέλα του κήπου του παιδικού σταθμού. Οι χαρούμενες φωνούλες τους ενώθηκαν με τα τιτιβίσματα των πουλιών που στέκονταν στα αιωνόβια δέντρα της αυλής και η όμορφη γειτονιά της Κάτω Κηφισιάς γέμισε και πάλι ζωή!

Ένα σημαντικό έργο στους τομείς της παιδικής μέριμνας, της υποστήριξης της οικογένειας και της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής σε τοπικό επίπεδο.