A A A

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, στο καταπράσινο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος», η οποία θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου 2018.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, κατά την ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων «Η Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς έχει παύσει πλέον να αποτελεί στενά και μόνο μια άριστη ευκαιρία ποιοτικής και οικονομικής επιλογής φυτών και λουλουδιών. Εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα και μια ανανεωτική στάση ζωής: Για το περιβάλλον, Την ευζωία, Την κοινωνική αλληλεγγύη. Με έμφαση εφέτος στη συνεργασία με το Σωματείο «Όραμα Ελπίδας» για την προσέλκυση δοτών μυελού των οστών». Και συνέχισε «Ο Δήμος μας, όπως και η Έκθεσή μας, έχουν κοινά χαρακτηριστικά: Συμμέτοχη και αισιοδοξία, Ελπίδα και καινοτομία. Είμαστε δεσμός τριών πόλεων φυσικού κάλλους, βαθιάς ιστορίας και παράδοσης. Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, διασφαλίζουν μια ιδανική ισορροπία χρήσεων γης, έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, με τους αναγκαίους περιορισμούς και μόνιμο σεβασμό στη χρήση της κατοικίας, επιδιώκοντας ταυτόχρονα πρόσφορα σύγχρονων υπηρεσιών μαζί με ανθρωπιά και αλληλεγγύη». 

Αναφέρθηκε επίσης στην συστηματική προσπάθεια που γίνεται για την διατήρηση του πρασίνου στο Δήμο μας. «Η Υπηρεσία Πρασίνου διατηρεί σε πολύ καλή κατάσταση δεκάδες πάρκα, εκατοντάδες δεντροστοιχίες, ενώ προβαίνει σε αλλεπάλληλες δεντροφυτεύεις τόσο στο βουνό μας, στην Πεντέλη μας, που πάλι πρασινίζει σε συνεργασία με τον ΣΠΑΠ, όσο και σε γειτονιές του Δήμου. Παράλληλα οι δημόσιοι και κοινωφελείς χώροι μας βελτιώνονται και ενισχύονται με νέες γεωτρήσεις για το πράσινό μας, με επισκευές στις λίμνες και στα σιντριβάνια, με περιφράξεις, επισκευές και αντικαταστάσεις οργάνων στις παιδικές χαρές». Τέλος ευχαρίστησε την Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ανθοκομικής Έκθεσης, τους παραγωγούς, τους εκθέτες, τους χορηγούς και όσους εργάζονται για την μεγάλη γιορτή στον Δήμο μας. 

Έντονη ήταν η εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στηρίζοντας με την παρουσία τους τον ιστορικό θεσμό. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, οι βουλευτές της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Άννα Καραμανλή και Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Αντωνόγλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, εκπρόσωποι κομμάτων, Αντιδήμαρχοι όμορων Δήμων, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας φορείς και σύλλογοι της περιοχής. Παρόντες ήταν, φυσικά, η πρόεδρος του ΔΣ, πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς.

Φωτογραφίες Πάρις Συμβουλίδης