A A A

Μία δύσκολη αγωνιστική περίοδος η οποία στιγματίστηκε από σειρά τραυματισμών αλλά και πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Ζηρίνειο για την Κηφισιά, η οποία ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 3-0 σετ στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της B΄ φάσης της Volley League.

 Η ομάδα των βορείων προαστίων παρά τα προβλήματα για ακόμα μία χρονιά κατάφερε να βρεθεί στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ, κατακτώντας την 6η θέση.

 

Το παιχνίδι

Η Κηφισιά ξεκίνησε εντυπωσιακά στο πρώτο σετ καθώς με διαδοχικούς άσους του Λινάρδου και διπλό μπλοκ από τους Ντε Βάιερ και Μίχαλι προηγήθηκε 4-0. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε «ροκανίζοντας» τη διαφορά φτάνοντας στο 6-5 με κόντρα του Πέριτς και μπλοκ του Ζουπάνι.

 

Οι «κυανόλευκοι» βρήκαν πόντους από τους Λινάρδο και Παπαδόπουλο και μάλιστα μετά από άστοχη επίθεση του Τέπαν πήραν ξανά «αέρα» τριών πόντων 10-7. Οι λάθος θέσεις της Κηφισιάς στο σερβίς του Μιγιαίλοβιτς έφεραν ξανά την ομάδα του Πειραιά σε απόσταση «αναπνοής» 10-9, η οποία λίγο αργότερα ισοφάρισε 12-12 με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Πέριτς.

 

Η αντεπίθεση των περσινών πρωταθλητών συνεχίστηκε με διαδοχικούς πόντους από κόντρα επιθέσεις και έτσι προσπέρασαν για πρώτη φορά 16-14. Στη συνέχεια ο άσος του Μιγιαίλοβιτς έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους 20-16. Η Κηφισιά με αντεπίθεση διαρκείας έβαλε «φωτιά» στο σετ μειώνοντας 23-22 με μπλοκ του Λινάρδου.

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε διπλό σετ μπολ 24-22 όμως η Κηφισιά έμεινε «ζωντανή» και μάλιστα έφτασε σε δικό της σετ μπολ 25-24 με άσο του Παλαιολόγου. Στο τέλος όμως «μίλησε» η εμπειρία του Μιγιαίλοβιτς ο οποίος με επίθεση και μπλοκ έδωσε νέο σετ μπολ στον Ολυμπιακό 26-25, ο οποίος τελικά το κατέκτησε 27-25 μετά από φιλέ του Ντε Βάιερ.

 

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός με τον «κεραυνό» του Πέριτς από τη θέση του σερβίς προηγήθηκε νωρίς με 4-2, μια διαφορά που σταδιακά. Η Κηφισιά βρίσκοντας πόντους από τους Λινάρδο και Παλαιολόγο ισοφάρισε 6-6, όμως τα μπλοκ από τους Τέπαν και Παγιενκ καθώς και ο άσος του Σλοβένου κεντρικού έφεραν τον Ολυμπιακό στο 11-7.

 

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας καλό σερβίς σταδιακά αύξησαν τη διαφορά φτάνοντας μέχρι και το +8 (21-13) και τελικά πήραν το σετ με 25-18 μετά από άουτ σερβίς του Κωστόπουλου.

Με πιεστικό σερβίς ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στο τρίτο σετ κάτι που τον έφερε από νωρίς σε «θέση οδηγού» 5-2 μετά από φάση διαρκείας και τελείωμα του Εφραιμίδη. Η Κηφισιά με αντεπίθεση διαρκείας και σερί 3-0 ισοφάρισε 7-7. Οι δύο ομάδες πήγαν μαζί μέχρι το 9-9, όμως ο Ολυμπιακός με τους Εφραιμίδη και Προύσαλη «απάντησε» με δικό του σερί 3-0 φτάνοντας στο 12-9.

 

Η Κηφισιά όμως έβγαλε πείσμα και με τους Κωστόπουλο και Κωτσάκη ισοφάρισε 15-15. Αυτή όμως ήταν η τελευταία φορά κατά την οποία «συναντήθηκαν» στο σκορ οι δυο ομάδες, καθώς ο Ολυμπιακός με κόντρα μπάλες και άσο του Εφραιμίδη προσπέρασε 19-16. Η Κηφισιά δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του σετ με τον Ολυμπιακό να το κατακτά 25-18 με μπλοκ του Παγιενκ.

 

Kifissia Volley A.C.