A A A

Η ομάδα Νέων της ΑΕΝΚ μπάσκετ αναδείχθηκε για δεύτερη φορά μετά το 2018 πρωταθλήτρια Αττικής στη διοργάνωση της ΕΣΚΑ.

Ο φετινός τελικός του τουρνουά Νέων της ΕΣΚΑ ήταν μια πραγματικά μεγάλη γιορτή. Κι όχι επειδή η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Νέας Κηφισιάς  ήταν η νικήτρια αλλά η όλη εξέλιξη του αγώνα είχε αυτή την ομορφιά και τις συγκινήσεις, που μόνο ο αθλητισμός - και ειδικά το μπάσκετ - μπορεί να προσφέρει.

Η ΑΕΝΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα και γρήγορα προηγήθηκε στο σκορ, φτάνοντας την διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Το Κορωπί μείωσε με μεγάλα τρίποντα, το παιχνίδι ισορρόπησε και πήγε έτσι μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με νέο μεγάλο τρίποντο το Κορωπί πέρασε μπροστά με 59-57, για να ισοφαρίσει με φόλοου ο ΄΄από μηχανής΄΄ Ανδρέας Σκούρτης στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα - 59-59.

Στην παράταση η ΑΕΝΚ κυριάρχησε, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στην αντίπαλη ομάδα. Ο Νίκος Καρακώστας ήταν ιδιαίτερα εύστοχος στις ελεύθερες βολές, οι οποίες διαμόρφωσαν και το τελικό σκορ - 70-63.

Ήταν όλοι εκεί, παρόντες κι ο καθένας από το πόστο του... Οι παίκτες, οι προπονητές, η διοίκηση, οι άψογοι και ενθουσιώδεις φίλαθλοι !

 Δικαιωματικά όμως ξεχωρίζει ο play maker της AENK Νίκος Καρακώστας, όχι μόνο γιατί πέτυχε 30 πόντους αλλά κι επειδή αναδείχτηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού - MVP.

Να θυμίσουμε εδώ , ότι οι ΝΕΟΙ της ΑΕΝΚ αναδεικνύονται για δεύτερη φορά πρωταθλητές ΕΣΚΑ. Η πρώτη ήταν το 2018, που νίκησαν στον τελικό τα Μελίσσια με 90-79, πάλι στην παράταση (καν. αγ. 75-75). Στη συνέχεια αναδείχτηκαν και άτυποι πρωταθλητές Ελλάδας, κερδίζοντας στον Βόλο τον πρωταθλητή Βόρειας Ελλάδας Ερμή Λαγκαδά με 71-63.

Ο αγώνας....

Διαιτητές: Θεοδωρόπουλος, Κούλης

Τα 10λεπτα: 9-24, 29-32, 46-45, 59-59 (καν. διάρκεια), 63-70 (παρ.)

ΚΟΡΩΠΙ (Δρακόπουλος, Κουκουζέλης): Θεοχάρης, Λεμπέσης , Νικόπουλος 11 (3), Μιχάλης 6 (1), Παπαϊωάννου 3, Γκίκας , Μαντζούκας 26 (4), Ουέις, Σιδέρης 17

ΑΕΝΚ (Λαγοπόδης, Λαδικός): Κασούρης, Σκούρτης 6 , Καρακώστας 30, Γιακουμής 2, Κουτσούκος, Ρότσι , Στεργίου 13 (1) , Μοίρας 19 (3).

 

Το ΔΣ της ΑΕΝΚ συγχαίρει θερμά και ευχαριστεί όσους συνέβαλαν σ΄ αυτή τη μεγάλη επιτυχία και εύχεται σε όλους ΥΓΕΙΑ και ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ στο μέλλον.

ΑΕΝΚ : ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ - ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !