A A A

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η 1η Μαΐου ανήκει στις προαιρετικές αργίες, με απόφαση όμως του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού χαρακτηρίζεται κάθε χρόνο σαν ημέρα υποχρεωτικής αργίας, βάσει του άρθρου 1 του Α.Ν. 380/68.

Η ΑΑΔΕ ανακαθορίζει την κατά τόπο αρμοδιότητα ορισμένων Εφοριών, με στόχο, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή, τη διαρκή αναβάθμιση της λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης για την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής ΔΟΥ:

Με γνώμονα τη συνεχή στήριξη της Αυτοδιοίκησης και στο πλαίσιο των άμεσων κυβερνητικών παρεμβάσεων προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις του κύματος των ανατιμήσεων λόγω της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, υπέγραψε χθες, 19 Απριλίου 2022, τη δεύτερη δόση της έκτακτης ένεσης ρευστότητας στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Την καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Μάϊου και της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων ΟΠΕΚΑ, δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δικαιούχους Επιδόματος Παιδιού περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ και ΟΑΕΔ για την περίοδο 18-22 Απριλίου.