A A A

Υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γιώργου Καραμέρου, και παρουσία του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής, υποστράτηγου Κωνσταντίνου Γιόβα,  συνεδρίασε στις 30/09/2016, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν οι δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και κινδύνων από πλημμυρικά και σεισμικά φαινόμενα. Επισημάνθηκε η ανάγκη επικαιροποίησης των σχεδίων ως προς την εκκένωση χώρων δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και χώρων καταυλισμού και στέγασης πληγέντων, ενώ δόθηκαν οδηγίες για συνεχή καθαρισμό ρεμάτων και φρεατίων συλλογής ομβρίων και απομάκρυνση διάσπαρτων υλικών από χώρους όπου εκτελούνται δημόσια ή ιδιωτικά έργα.

«Τα σεισμικά φαινόμενα και οι ακραίες καιρικές συνθήκες δεν ελέγχονται. Μπορούμε, όμως, να λάβουμε προληπτικά μέτρα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα που δημιουργούν στην καθημερινότητα και, ακόμη περισσότερο, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην ίδια την ανθρώπινη ζωή» υπογράμμισε ο κ. Γιώργος Καραμέρος. Στην κατεύθυνση αυτή, σημείωσε, «προτεραιότητά μας είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της βόρειας Αθήνας, οι προσεισμικοί έλεγχοι, και μάλιστα σε δύο επίπεδα, σχολείων, νοσοκομείων, πολιτιστικών και αθλητικών κέντρων, δημόσιων κτιρίων κ.ά., καθώς και η διαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Πολιτών».

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής καταγράφονται και απεικονίζονται με χάρτες όλοι οι χώροι καταφυγής που έχουν προτείνει οι 12 Δήμοι της Βόρειας Αθήνας. 

Ως χώροι καταφυγής (ή συγκέντρωσης ή συνάθροισης) θεωρούνται ανοιχτοί ελεύθεροι χώροι μέσα στην πόλη που αποσκοπούν στην ασφαλή εκτόνωση του πληθυσμού, που εκδηλώνεται ως πρώτη αντίδραση σ ένα σεισμικό γεγονός.

Οι χώροι καταφυγής, όπως έχουν κοινοποιηθεί έως τώρα για τον Δήμο της Κηφισιάς είναι οι εξής:

ΧώροςΕίδος
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ (ΕΚΑΛΗ)- ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΣΙΔΕΡΙΑΛΛΟ
ΖΗΡΙΝΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ- ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ-ΑΝΔΡΟΥΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΛΣΟΣ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ- ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ-ΔΗΛΗΓΙΑΝΝΗ-ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΩΣΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ- ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ- ΞΕΝΙΑΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΛΣΟΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ- ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
ΑΛΣΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
ΠΑΡΚΟ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΛΒΟΗΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
ΠΛΑΤΕΙΑ 28Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΜΑΤΡΩΝΗΣΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΝΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ "ΦΩΤΗΣ ΒΑΡΔΑΞΗΣ"ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΚΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΗΒΗΣ)ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
ΓΗΠΕΔΟ "ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ"ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΡΥΜΠΕΤΗΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
ΠΛ. ΠΛΑΤΑΝΟΥΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠΛΑΤΑΝΩΝ-ΗΡΑΣ-ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ)ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
ΠΑΡΚΟ ΑΛΩΝΙΩΝ -ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ