A A A

Με ευχές για την καινούργια χρονιά έκοψε τη Βασιλόπιτα ο ο  μητροπολίτης Κηφισιάς κ.κ. Κύριλλος.

Σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα, με ευχές για την καινούργια χρονιά και για μακροημέρευση, υποδέχτηκε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος τους καλεσμένους του, κατά την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως, που πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου) το μεσημέρι, στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως, στην Κηφισιά. 

Ο σεβασμιότατος, αφού έδωσε τις ευχές του όπως «το νέο Έτος να αποτελέσει την απαρχή για μία καλύτερη πορεία για την πατρίδα μας, σε συνθήκες ειρήνης και ομόνοιας» και σε προσωπικό επίπεδο ευχήθηκε «υγεία, πρόοδο και ευημερία σε όλους τους παρισταμένους και στις οικογένειές τους», ήταν αναπόφευκτο να μην αναφερθεί στη γενική εξαθλίωση στην οποία έχει περιέλθει η υφήλιος, εξηγώντας ότι προήλθε λόγω της ύβρεως και της ηθικής καταπτώσεως των αξιών, ενώ, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε στον ρόλο της Εκκλησίας στην ανθρωπιστική κρίση που διάγουμε και στο γεγονός ότι η επίσημη πολιτεία θεωρεί ότι η συνεπικουρία, που η Εκκλησία προσφέρει μαζί με τους άλλους φορείς, αντικαθιστά τη δική της υποχρέωση για την κοινωνική αλληλεγγύη προς τους πολίτες.

Τέλος, ο μητροπολίτης ευχαρίστησε και την Τοπική Αυτοδιοίκηση «για την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη που επιδεικνύει προς την Εκκλησία».

Μετά τον χαιρετισμό του, ο κ.κ. Κύριλλος έκοψε στην αρχή τα κομμάτια της Βασιλόπιτας για τα όργανα της Μητροπόλεως και στη συνέχεια έδωσε τα κομμάτια στον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργο Καραμέρο, τον δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο και τον δήμαρχο Ωρωπού Θωμά Ρούσση.

Στη τελετή, εκτός των παραπάνω αναφερόμενων, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου, ο τέως δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, οι αντιδήμαρχοι Κηφισιάς Απόστολος Κασιούρας και Παντελής Παπανικολόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης και Ρένα Χαλιώτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κηφισιάς Πολύ Αστερίου, Βαγγέλης Αυλήτης και Χρήστος Καλός, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς, αστυνομικός υποδιευθυντής Ιωάννης Λιανουδάκης, ο διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, αστυνομικός υποδιευθυντής Αθανάσιος Δημητρίου, o διοικητής Τροχαίας Κηφισιάς Γιάννης Δημητρακόπουλος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Νίκος Αναγνωστάτος, εκπρόσωποι συλλόγων και τοπικών ΜΜΕ, όπως η εκδότριά μας Κωνσταντίνα Καραχάλιου, και πλήθος κόσμου. 

Το φλουρί της βασιλόπιτας, την οποία ετοίμασαν και προσέφεραν οι Μοναχές της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ωρωπού, κέρδισε ο κ. Παναγιώτης Μητρόπουλος, υπάλληλος της Γραμματείας.

Πηγή: Εφημερίδα Τύπος Κηφισιάς