A A A

Στην εκλογή νέου Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα προχώρησε, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. την οποία εξέθεσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αλλά και αυτές των δύο επόμενων κατά σειρά συνδυασμών, υπερψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων. Η συνεδρίαση κινήθηκε σε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. 


Ο κ. Θωμάκος για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι στα κυρίαρχα ζητήματα θα ακολουθείται μια πορεία «ωρίμανσης» πριν εισαχθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και ανακοίνωσε πως η δεύτερη Διαπαραταξιακή επιτροπή για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου.
Νέος Πρόεδρος εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Ζαπάντης, με αυξημένη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα με 37 ψήφους υπέρ, επί συνόλου 38 παρόντων και μια κατά. Με το ίδιο αποτέλεσμα εξελέγη Αντιπρόεδρος η Μαρία Κεφαλά Σαλματάνη από την παράταξη «Εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας» και Γραμματέας η Νικολέτα Ποντικάκη, της παράταξης «Ανθρωπιά, έργα, τιμιότητα, ιστορία».


Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου τον λόγο έλαβαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων Νίκος Χιωτάκης, Βασίλειος Βάρσος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιώργος Τσούλος, Αλέξιος Μακρής, Αγγελική Παπάζογλου, Σάντυ Πατρινού, Γιώργος Σκορδίλης, Χρήστος Καλός Εμμανουήλ Κουρμαδιάς και Αντώνης Μήλας. Απόντες από την συνεδρίαση ήταν ο επικεφαλής της παράταξης «Βήματα Μπρος» Παναγιώτης Κανακάκης και η Μαρία Σεβδαλή, δημοτική σύμβουλος της παράταξης “Κοινωνία Παρούσα”, ενώ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας αποχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά με διαφάνεια» Γιάννης Καπάτσος. 


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Ζαπάντης τόνισε πώς όλοι πρέπει να βάλουμε το καλό της Πόλης μας, πάνω από όλα και όχι το «πιθανό» πρόσκαιρο παραταξιακό συμφέρον, για να «ξανανάψουμε» τη σπίθα του ενδιαφέροντος για τα κοινά. Προανήγγειλε μάλιστα την δημιουργία Μαθητικού Δημοτικού Συμβουλίου. Η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Κεφαλά Σαλματάνη επεσήμανε πως θεωρεί την εκλογή της μεγάλη τιμή και πως όλοι μαζί θα εργαστούμε για την Πόλη μας ενώ η γραμματέας του Δ.Σ. Νικολέτα Ποντικάκη δήλωσε πως θα προσπαθήσει να φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης και θα δουλέψει συστηματικά για το καλό του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, ευχαρίστησε την απερχόμενη Πρόεδρο Δήμητρα Αγαπάκη για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον Δήμο Κηφισιάς ενώ παράλληλα, συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Σώματος, την Αντιπρόεδρο και την Γραμματέα και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.


Μετά την συγκρότηση του Προεδρείου του Δ.Σ., στην ίδια ειδική συνεδρίαση, εκλέχθηκαν τα έξι μέλη και οι αναπληρωτές από τις 9μελείς Επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κηφισιάς. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, όπως δήλωσε, θα κρατήσει την προεδρεία των επιτροπών ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και τα ονόματα των δύο Αντιδημάρχων που θα συμμετέχουν σε κάθε επιτροπή.
Οι έδρες προέρχονται δύο από την Διοίκηση, δύο από την μείζονα αντιπολίτευσης και από μια από τις παρατάξεις των κ.κ. Βασιλείου Βάρσου και Γιώργου Παπαδόπουλου, παρατάξεων της μειοψηφίας. Οι θέσεις προέκυψαν με ψηφοφορία και εκλέχθηκαν από την Ολομέλεια του Σώματος.

Οικονομική Επιτροπή
Τακτικά μέλη
Λίλα Παπαδημητρίου
Νικήτας Κόκκαλης
Δημήτρης Λιάνος
Ιωάννης Διονυσιώτης
Λογοθέτης Λαμπρίνος
Εμμανουήλ Μαρκεσίνης

Αναπληρωματικά μέλη
Γιάννης Παντελεάκης
Αχιλλέας Κουρέπης
Βασίλειος Καραγιαννάκης

Γιώργος Κατσίμπας
Βασίλειος Βάρσος
Χρήστος Λαχανάς

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Τακτικά μέλη
Γιάννης Παντελεάκης
Κατερίνα Καραλή
Στάθης Κύρλος
Ανθούλα Καπετανάκη
Βασίλειος Βάρσος

Χρήστος Λαχανάς

Αναπληρωματικά μέλη
Αχιλλέας Κουρέπης
Λίλα Παπαδημητρίου
Δημήτρης Ανδρεαδάκης
Κώστας Τσιλιγκίρης
Νικολέττα Ποντικάκη
Εμμανουήλ Μαρκεσίνης
foto: Λουκία Μαραγκού, Αθανασία Κατσή