A A A

To 3o Γυμνάσιο Κηφισιάς επισκέφθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022. Την υποδέχτηκε ο Διευθυντής του σχολείου  Νικόλαος Κούκης.

Η ίδια γράφει στον λογαριασμό της στα social media:

«Τελευταία ημέρα σχολείου πριν από τις διακοπές του Πάσχα, επισκέφθηκα ένα Γυμνάσιο σχολείο στην Κηφισιά. Την ώρα της Πληροφορικής, μαθητές μου ανέλυσαν το Erasmus+ πρόγραμμα «Adapting Museums for educational Inclusive Goals», στο οποίο συμμετέχουν, και μέσω του οποίου φτιάχνουν τρισδιάστατα μοντέλα που διατίθενται σε συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης για να τους βοηθήσουν στην νοητική αντίληψη αντικειμένων.

Με τον τρόπο αυτό, μαθαίνουν για πρωτοποριακές τεχνολογίες και ταυτόχρονα μπαίνουν στη θέση των ανθρώπων με αναπηρία, κατανοούν τις προκλήσεις και βρίσκουν λύσεις μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους για να τους στηρίξουν. Μέσα από το σχολείο και με την πολύτιμη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, τα παιδιά μας παίρνουν γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες ζωής.

Καλές διακοπές σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς!»