A A A

Με εφαλτήριο την Ανθοκομική Κηφισιάς και μέσω του «Οράματος Ελπίδας» σώθηκαν δυο ζωές συνανθρώπων μας.

Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε ο Επιστημονικός Διευθυντής του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» κ. Στέλιος Γραφάκος παραλαμβάνοντας το βραβείο του Συλλόγου στην τελετή λήξης της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, τονίζοντας ότι η Ανθοκομική δεν είναι μόνο γιορτή των λουλουδιών αλλά και γιορτή της ζωής.

Είπε ότι δυο άνθρωποι που επισκέφτηκαν την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, κατά το παρελθόν, σταμάτησαν στο περίπτερο του «Οράματος Ελπίδας», έκαναν εγγραφή ως εθελοντές δότες και έδωσαν ζωή σε δυο ασθενείς.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ευχαρίστησε τον Δήμο της Κηφισιάς και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο, κ. Θωμάκο, που για μία ακόμη φορά έδωσε την ευκαιρία να ενημερώσει ο Σύλλογος τους επισκέπτες της έκθεσης για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών.

Αναφέρθηκε επίσης στο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» που δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ και την Κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, με σκοπό την αύξηση του αριθμού των Ελλήνων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Στη συνέχεια είπε: «Δύο από τους εθελοντές δότες, είχαν εγγραφεί στο παρελθόν στην Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς και έδωσαν ζωή σε δύο ασθενείς! Αντιλαμβάνεστε πως η Ανθοκομική Έκθεση έχει προσφέρει πραγματικά πολύ σημαντικές υπηρεσίες και έτσι δεν είναι μόνο γιορτή των λουλουδιών αλλά και γιορτή της ζωής!»

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2012. Aποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους.

Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ».

 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

 

Λεβαδείας 8, 11527 Αθήνα 

Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 – 19:00

Τηλ: 210.7775615-6, Fax: 210.7485030

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.www.oramaelpidas.gr