A A A

Το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη», συνεχίζει τις δράσεις του δια ζώσης και διαδικτυακά το 2022, με μια ακόμη παρέμβαση για γονείς που αποσκοπεί στην ενίσχυση των παραγόντων που φαίνεται να λειτουργούν προστατευτικά για την οικογενειακή συνοχή και την  επικοινωνία.

    Οι σύγχρονοι γονείς έχουν πολύπλευρους ρόλους: πρέπει να είναι αποτελεσματικοί στη δουλειά τους, να φροντίζουν τις ανάγκες του σπιτιού,  να κρατούν ασφαλή και ικανοποιημένα τα παιδιά τους και πολλές φορές να φροντίζουν και τους ηλικιωμένους γονείς τους. Όλα αυτά είναι μια μορφή πλήρους απασχόλησης, η οποία δεν σταματά ούτε στις διακοπές. Η καθημερινότητα τρέχει αμείλικτη και οι γονείς ωθούνται να εξαντλούν συχνά όλα τα αποθέματα της ενέργειας τους για να τα προλάβουν όλα. Το συγκεκριμένο φαινόμενο αποδίδεται στις υψηλές, συχνά μη ρεαλιστικές προσδοκίες που εγείρει η σύγχρονη κοινωνία απέναντι σε μαμάδες και μπαμπάδες, καθώς οι περισσότεροι από τους γονείς είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν πολλές ώρες την ημέρα, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να βρίσκουν το χρόνο και την ενέργεια για να προσφέρουν τα πάντα στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα το στρες να τους  ανεβαίνει κατακόρυφα.

Στόχος του σεμιναρίου με θέμα «Φροντίζομαι για να μπορώ να φροντίσω» είναι η ενδυνάμωση των γονέων και η ενίσχυση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας μέσα από την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των γονέων στην αξία και την σημασία της αυτοφροντίδας αλλά και στις δεξιότητες της αυτοεκτίμησης, της επικοινωνίας και της οριοθέτησης.

Μέσα από το σεμινάριο οι γονείς θα μπορέσουν:

1.       Να εκπαιδευτούν σε  τεχνικές αποτελεσματικής επικοινωνίας

2.       Να ενδυναμωθεί  η αυτοεκτίμηση τους  στο γονεϊκό τους ρόλο

3.       Να μειωθεί το γονικό στρες και η γονεϊκή εξουθένωση

4.       Να κατανοήσουν την αξία της αυτοφροντίδας

5.       Να ενισχυθούν στο να θέτουν αποτελεσματικά και υγιή όρια μέσα στην οικογένεια

6.       Να μπουν στην διαδικασία να στοχοθετήσουν, να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν αλλαγές που θα τους φέρουν πιο κοντά στην οικογένεια που ονειρεύονται

Τρόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:

 

Πρωινή ομάδα:  ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ!(ΔΗΛΟΥ 10 ΚΗΦΙΣΙΑ 14562-1ος όροφος)

  Η πρωινή ομάδα θα ολοκληρωθεί σε 8 συναντήσεις κάθε Πέμπτη 10:30 – 12:00 και θα ξεκινήσει την Πέμπτη 03/11/2022 .

Ηλεκτρονική Δήλωση συμμετοχής:  https://forms.gle/GtuEtbbCGiCgK1D98

 

Απογευματινή ομάδα: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΖΟΟΜ!

   Η απογευματινή ομάδα θα ολοκληρωθεί επίσης σε 8 συναντήσεις κάθε Τετάρτη 18:45 – 20:15 και θα ξεκινήσει την Τετάρτη 02/11/2022.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ομάδα είναι οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, πχ υπολογιστή με μικρόφωνο, κάμερα και ηχείο, tablet, laptop ή μια έξυπνη συσκευή τηλεφώνου, προκειμένου να συνδεθούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας ZOOM.

 

Ηλεκτρονική Δήλωση συμμετοχής:  https://forms.gle/UpuDg7dTdoozhcAs5

Δήλωση συμμετοχών: Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση της αίτησης, μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τους  δημότες Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης και για όσους γονείς δεν έχουν ξαναπαρακολουθήσει  ομάδα γονέων στο ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ.

 

Κόστος συμμετοχής στην ομάδα: Δωρεάν

Συντονίστρια Ομάδας: κα Διονυσία Γιαννοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Οικογενειακή Σύμβουλος – Σύμβουλος Ζεύγους.

Πληροφορίες: Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» καθημερινά 09:00-13:00 στο 210.8082673 ή μέσω

e-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.