A A A

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον φιλικό παιχνίδι έδωσε ο Πανερυθραϊκός BC, καθώς είχε τη χαρά να φιλοξενήσει... το NCAA στο «σπίτι» του, το κλειστό «Στέλιος Καλαϊτζής»!

Συγκεκριμένα, ο Πανερυθραϊκός αντιμετώπισε την USA East Coast, την ομάδα επίλεκτων παικτών NCAA Division 1, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψής τους στην Αθήνα.

Έτσι, οι νεαροί αθλητές του Πανερυθραϊκού είχαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν στην πράξη το Κολεγιακό μπάσκετ των ΗΠΑ και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε παίκτες φημισμένων αμερικανικών Κολεγίων.

Συν τοις άλλοις, η φιλική αυτή συνάντηση αποτέλεσε ευκαιρία για τον Πανερυθραϊκό να ενισχύσει τους δεσμούς του με τον Κολεγιακό κόσμο των ΗΠΑ, καθώς ήδη έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ambassador» του Συλλόγου, της προώθησης δηλαδή αθλητών σε αμερικανικά Κολέγια, που συμμετέχουν στις Division 1 και Division 2 του NCAA, συνδυάζοντας τις Ακαδημαϊκές σπουδές και μπάσκετ, σε υψηλό επίπεδο!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, έπειτα από ένα υπέροχο και εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο αμφότερες οι ομάδες πρόσφεραν πανέμορφο μπάσκετ και εντυπωσιακές φάσεις, η USA East Coast επικράτησε με 66-69.