A A A

Και ονόματα Ελλήνων περιλαμβάνονται στους στόχους των τζιχαντιστών, όπως προκύπτει από την αποκάλυψη λίστας επικηρυγμένων από τον ISIS. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mirror, ομάδα χάκερ που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε στο διαδίκτυο λίστα με ονόματα, διευθύνσεις και email 8.318 ανθρώπων, καλώντας τους υποστηρικτές του να τους σκοτώσουν.

Τη λίστα ανέβασε στο διαδίκτυο η ομάδα "United Cyber Calliphate".

Στο κάλεσμα υπάρχει εικόνα με ένα οπλισμένο μασκοφόρο στρατιώτη και το μήνυμα: "Όλος ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος – Έχετε ταχθεί εναντίον μας. Θα σας σκοτώσουμε όλους".

Η λίστα είναι γραμμένη στα αγγλικά και στα αραβικά και ανακαλύφθηκε από το Vocativ που εξειδικεύεται στην έρευνα και αποκωδικοποίηση μηνυμάτων που κυκλοφορούν στα κρυφά σημεία του διαδικτύου. 

Οι περισσότεροι στόχοι βρίσκονται στις ΗΠΑ (7.848), την Αυστραλία (69) και τον Καναδά (312).

Στη λίστα βρίσκονται επίσης ονόματα από τη Βρετανία, την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, την Κίνα, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Γουατεμάλα, την Ινδονησία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Τζαμάικα, τη Νέα Ζηλανδία, το Τρινιντάτ και Τομπάγκο, τη Νότια Κορέα και τη Σουηδία.

nooz.gr