A A A

Με τη φωταγώγηση των δύο Χριστουγεννιάτικων δέντρων (Νέα Ερυθραία & Κηφισιά), από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, ξεκινούν φέτος οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας!

 

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και ώρα: 18:30, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη  Νέα Ερυθραία (Πλατεία Πλαστήρα)!

Στη συνέχεια, ο Μύρωνας Στρατής, ένα από τα πιο πετυχημένα και φωτεινά πρόσωπα στο ελληνικό πεντάγραμμο, θα ανέβει στη σκηνή για να μας δώσει μία ξεχωριστή συναυλία με γνωστές επιτυχίες όπως: «Πάνω Απ’ Όλα», το τραγούδι που ξάφνιασε τους πάντες με τον αυθόρμητο δυναμισμό του κι έγινε ρεφρέν στα χείλη μικρών και μεγάλων κι είναι ένα από τα πιο πολυπαιγμένα τραγούδια στο ελληνικό ραδιόφωνο των τελευταίων δέκα χρόνων.

Με ανεβαστική διάθεση, θα φορτώσει στις αποσκευές του με τα καινούρια του τραγούδια – τις «Βαθιές Αναπνοές», το «Νικάει Το Φιλί» και το «Δες Εγώ» και με τους εξαιρετικούς  μουσικούς της μπάντας του.

Σε ένα πρόγραμμα δυναμικό και εξωστρεφές, ο Μύρωνας εκτός φυσικά από το προσωπικό του υλικό, θα παρουσιάσει εξαιρετικές διασκευές σε ελληνικές και ξένες επιτυχίες της τελευταίας εικοσαετίας που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει.

Μαζί του στη σκηνή η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ελένη Θεοδώρου.

Κλασικά rock standards θα διαδεχθούν αναπάντεχες διασκευές ελληνικών τραγουδιών σε μια νεανική μουσική γιορτή!

 

Αντίστοιχα το Σάββατο στις 9 Δεκεμβρίου και ώρα: 17:00 θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κηφισιά (Κολοκοτρώνη & Λεβίδου) με την εκρηκτική και ταλαντούχα τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα!

Η εκρηκτική περφόρμερ και τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα με το φλογερό ταμπεραμέντο, την έντονη σκηνική παρουσία και τη ξεχωριστή φωνή της, θα μας χαρίσει ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο πάρτυ στην πόλη μας!!!

Η Ελένη θα μας τραγουδήσει και θα μας διασκεδάσει με πλήθος από τις γνωστές κι αγαπημένες της επιτυχίες όπως: Chica Bomb, Παίξε Μαζί Μου (Fun), Το Party Δε Σταματά, Φωτιά, Πιο Έρωτας Πεθαίνεις, Tranquila, Στο Θεό Με Πάει (Golden Boy), Τι Κοιτάς; κ.ά, καθώς και με τα καινούρια hits: Σ'αγαπώ, Μόνο Για Σένα, Το Κάτι Που Έχεις και φυσικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή!

 

Μετά τη φωταγώγηση των δύο Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε Νέα Ερυθραία και Κηφισιά, ακολουθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για την εορταστική περίοδο από 8 Δεκεμβρίου έως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 31 Δεκεμβρίου!

Μουσική, χορός, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους σε όλες τις γωνιές του Δήμου μας.

Δεν λείπουν φυσικά οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις για τα παιδιά, κυρίως από τις 15 -31 Δεκεμβρίου!!!

Η Χριστουγεννιάτικη  Παραμυθούπολη ανοίγει τις πύλες της στο Πάρκινκ Πλάτανος και σας υποδέχεται με πολλές δωρεάν δραστηριότητες για όλα τα παιδιά.

Ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά του σας περιμένουν με διασκεδαστικά παιγνίδια, ζωγραφική και πολλές δραστηριότητες όπως face painting, αγαπημένα παραμύθια και φυσικά το πολυπόθητο γράμμα στον Βόρειο Πόλο…

Αντίστοιχα στη Νέα Ερυθραία και συγκεκριμένα στην Πλατεία Πλαστήρα, θα υπάρχει στις 23, 24, 30 και 31 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με Άγιο Βασίλη, ξωτικά και νεράιδες, με πολλές Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και πολύ παιχνίδι για τα παιδιά (γράμμα στον Άη Βασίλη, face painting, αφήγηση Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού κ.ά.).

 

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών:

 

 

  • Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

Κηφισιά, Κολοκοτρώνη & Λεβίδου

Ώρα: 13:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ- ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΣΙΡΗΣ & ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ

«Οι μπαλάντες της Ζωής μας»

Ο Άγγελος Κατσίρης και οι φίλοι του μας χαρίζουν παλιές κι αγαπημένες μελωδίες, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου μας!!!

Ο Άγγελος ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με μια παράσταση σαν γιορτή, με τη βαλίτσα του γεμάτη τραγούδια από την 30χρονη καλλιτεχνική του πορεία …« Κόκκινα Πατίνια », «Θα τους ξεφύγουμε» , «Μάης Ολοκαίνουριος» αλλά και τραγούδια από τον νέο δίσκο του, τα «Ξεχρεωμένα».

Μαζί του οι μοναδικοί και πάντα αξέχαστοι CHARMS, το αγαπημένο συγκρότημα της δεκαετίας του ’60 που τα τραγούδια τους «Τρελοκόριτσο», «Έξω απ’ τον κόσμο», «Να μείνουμε πάντα παιδιά» και οι άλλες διαχρονικές τους επιτυχίες δεν παύουν να μας συντροφεύουν και να ξεσηκώνουν το κοινό μέχρι σήμερα και ο Νίκος Καλλίνης (Εκείνος + Εκείνος),τραγουδιστής και κιθαρίστας του γνωστού συγκροτήματος, ερμηνεύοντας τα κλασικά τους τραγούδια: «Χειμωνιάτικα Μπαρ», «Δεν Θυμάσαι», «Χρώματα», «Είσαι ότι έχω», «Παραισθήσεις», «Τα Λόγια Κομμάτια» αλλά και δικές του συνθέσεις άλλων ερμηνευτών: «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις», «Μου λένε να μη σ’ αγαπώ» κ.ά. 

 

 

  • Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 

Κηφισιά, Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης)

Ώρα: 19:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ»

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Κηφισιάς παρουσιάζει και φέτος την καθιερωμένη ετήσια επίσημη συναυλία της, με ένα πλήθος πολλών γνωστών κομματιών από το διεθνές πεντάγραμμο.

Ενορχήστρωση-Διεύθυνση: Φίλιππος Χίου

 

  • Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

Κηφισιά, Κολοκοτρώνη & Λεβίδου

Ώρα: 12:00

ΧΟΡΟΣ «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝIΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» 

Λίγες μέρες πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Σχολής Χορού «Δέσποινα Γρηγοριάδου», προσφέρουν μια ξεχωριστή χορευτική παράσταση στην καρδιά της Κηφισιάς!!!

Μια αφηγηματική χορευτική ιστορία που απευθύνεται σε μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά, βασισμένη στο γνωστό παραμύθι «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Hans Christian Andersen!

Χορεύουν οι μαθητές και μαθήτριες της σχολής.

Μουσική: Adolphe Adam και σύγχρονες μουσικές ξένου ρεπερτορίου. Χορογραφίες: Σπύρος Βάκκας, Άνουσκα Οικονόμου, Ζωή Παπαδοπούλου, Σπύρος Μπόμπολης

Καλλιτεχνική Διεύθυνση-Επιμέλεια: Σπύρος Βάκκας

 

  • Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

Κηφισιά, ΠΛΆΤΑΝΟΣ ΠΆΡΚΙΝΓΚ (ΑΔΡΙΑΝΟΥ 4-14) 

Ώρα: 14:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ-Αλεξάνδρα Κόνιακ -Full Band Live

Η Αλεξάνδρα Κόνιακ είναι μια ερμηνεύτρια που έχει τραβήξει την προσοχή μας, παρά το νεαρό της ηλικίας της. Παρέα με ένα σύνολο αξιόλογων μουσικών και ένα πρόγραμμα γεμάτο αντιθέσεις, υπόσχεται να χτυπήσει τις πιο ευαίσθητες χορδές μας στη συναυλία που θα δώσει στο κέντρο της Κηφισιάς!!!

Pop, Rock, Rn’B, ελληνικά ακούσματα κι όχι μόνο, γίνονται ένα με τον μοναδικό τρόπο ερμηνείας της. Μια φωνή και μία παρουσία που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Τη γνωρίσαμε το 2008 με την επιτυχία «Μέσα σου» (Stavento) και την ακούσαμε στο πλευρό του Χρήστου Δάντη, μέχρι το 2013. Αυτή τη φορά σε ρόλο πρωταγωνιστή, αποκαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα, μετά και από την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου με τίτλο «Super Κορίτσι».

Παράλληλα θα μας παρουσιάσει τα πιο πρόσφατα Single της «Σε επιλέγω» και «Α4» που κυκλοφόρησαν από την Polymusic και αποκαλύπτει επί σκηνής τα επόμενά της σχέδια…

Πιάνο/ Πλήκτρα/ Ενορχηστρώσεις: Χρίστος Σερενές

Τύμπανα: Νίκος Παγώνης

Μπάσο: Γιάννης Νάτσιος

Κιθάρα: Πέτρος Πολίτης

(Ηχοληψία: Παύλος Πανταζόπουλος) 

 

 

  • Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

Νέα Ερυθραία, Πλατεία Μικρασιατών, Στροφυλίου & Χαριλάου Τρικούπη

Ώρα: 12:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ - GAZOZA

Οι GAZOZA, ένα νέο ποπ-ροκ συγκρότημα έρχεται στην Κηφισιά για μια μοναδική συναυλία!!!

Οι GAZOZA, το Αθηναϊκό party project που στήθηκε το 2015 από την  Efi B, θα μας χαρίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα από γνωστά ξένα και ελληνικά ’90s & ’00s Pop – Dance, αλλά και κάποια σημερινά Hits.

Η μουσική δεν έχει ημερομηνία λήξης, δεν έχει όρια .. έτσι λοιπόν για τους GAZOZA όλα τα είδη μουσικής είναι ευπρόσδεκτα στο playlist τους! Tο 2016 κέρδισαν πανελλαδικά τις εντυπώσεις με τη δυναμική παρουσία τους στο X- Factor. Η συμμετοχή αυτή τους χάρισε μια θέση ανάμεσα στους 16 φιναλίστς, με μοναδικά θετικά σχόλια απ’ όλους τους κριτές, καθώς δίκαια απέσπασαν και τον τίτλο της καλύτερης και γεμάτης ζωντάνια μπάντας επί σκηνής!

To 2017 τους βρίσκει πλέον έτοιμους να καταθέσουν και το πρώτο προσωπικό τους digital single με τίτλο: «GAZOZA η ΦΑΣΗ», σε μουσική - στίχους της Efi B, ένα πολύ δροσερό και ιδιαίτερα ανεβαστικό κομμάτι που σίγουρα δε θα περάσει απαρατήρητο και κυκλοφορεί επίσημα σε ψηφιακή διανομή από τη HEAVEN MUSIC.

 

 

  • Δευτέρα 18 & Τρίτη 19 Δεκεμβρίου

Κηφισιά, Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης)

Ώρα: 20:00

Η Όλγα Πολίτου πρωταγωνιστεί σε έναν ρόλο έκπληξη στη θεατρική παράσταση «Η Εξομολόγηση»!!!

Ένα έργο εμπνευσμένο από τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου, ιδωμένο με το προσωπικό ύφος της συγγραφέως Άννας Ματθαίου, όπου ο ποιητικός λόγος γίνεται, για χάρη της υποκριτικής τέχνης, θεατρικός λόγος.

Οι ήρωες της Εξομολόγησης εμφανίζονται τρισυπόστατοι. Ο ηθοποιός που δρα ως χαρακτήρας του έργου και υποδύεται ένα πρόσωπο, αποθεώνει την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη μέσα από τις αντιθέσεις της. Καταλυτικός παράγοντας ο χρόνος, που φέρνει τη φθορά, ενώ η νιότη χάνεται, το γήρας θυμάται και το φεγγάρι γίνεται εξομολογητής…

Έξι πρόσωπα σε μία σύμβαση, μία οντότητα, αλλά σε ξεχωριστές θεατρικές υποστάσεις!!!Σε αυτό το σύγχρονο όσο και κλασικό έργο, όπου ο ρεαλισμός συναντά το όνειρο και την υπέρβαση, ο ποιητικός λόγος, μετασχηματισμένος σε θεατρικό, ταξιδεύει το θεατή στον δικό του εσωτερικό κόσμο, στα δικά του ερωτηματικά και στις πιο ενδόμυχες δικές του σκέψεις.

Πρωταγωνιστεί η Όλγα Πολίτου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Τσακίρης, Άννα Ζηρδέλη, Ιωάννα

Μερκουριάδου κι ο Σωκράτης Υδραίος.

Σκηνοθεσία: Θάνος Σιδηράς

Κείμενα:Άννα Ματθαίου

Διδασκαλία: Όλγα Πολίτου

Μουσική: Γιώργος Σιδηράς

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO

 

 

  • Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου

Κηφισιά, Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Κεφαλάρι

Ώρα: 19:00

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ & ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι χορωδίες υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη, μας χαρίζουν αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, κι όχι μόνο, στο μυστηριακό περιβάλλον του Ναού.

Τη Χορωδία συνοδεύει η oρχήστρα Musica Nova.

 

  • Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου

Κηφισιά, Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης)

Ώρα: 17:00

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΡΕΒΥΘΟΥΛΗ

Το κλασικό και διαχρονικό παραμύθι του Σαρλ Περό «Ο Κοντορεβυθούλης» θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι μας φίλοι στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου μας!

Στο παραμύθι, ο Κοντορεβυθούλης είναι το μικρότερο, αλλά και εξυπνότερο παιδί μιας φτωχής οικογένειας καλαθοποιών. Όταν οι γονείς του δεν έχουν πλέον χρήματα να μεγαλώσουν αυτόν και τα έξι αδέρφια του, αποφασίζουν να τα εγκαταλείψουν στο δάσος αφήνοντάς τα στην τύχη τους. 

Ο Κοντορεβυθούλης με βοηθό τον πιστό του φίλο, το σκυλάκι του το Ζιν και πολλά ζώα του δάσους, θα καταφέρει να νικήσει τον φοβερό γίγαντα που μπήκε εμπόδιο στο δρόμο του. Θα βοηθήσει όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Θα μπορέσει ο Κοντορεβυθούλης να φάει φέτος γαλοπούλα; Με το έξυπνο μυαλό του θα κατορθώσει να εξαφανίσει τον γίγαντα; Στο μεγάλο έλατο μέσα στο δάσος θα παίζουν τα παιδιά και θα το στολίζουν με παιχνίδια ή θα παραμείνει στον κακό γίγαντα; Όλες αυτές τις περιπέτειες με τους ήρωες των παραμυθιών θα τις απολαύσετε μέσα από αυτή την παράστασή. Με πολύ γέλιο, χορό, τραγούδι και φυσικά σε πρώτο πλάνο τη συμμετοχή των παιδιών, το τέλος

του παραμυθιού θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη, τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους φίλους.

Η φιλία, η συνεργασία, η πίστη, το θάρρος, η θέληση, μας κάνουν να ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια και να είμαστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι. 

 

 

  • Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου

Κηφισιά, Κασσαβέτη & Λεβίδου

Ώρα: 15:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ Da Band

Οι Da Band, το 7-μελές σχήμα upbeat μουσικών, αναλαμβάνει τη διασκέδασή σας με ένα πολύ δυνατό soul-funk πρόγραμμα γνωστών ακουσμάτων, μέσα στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου μας! Ένα μουσικό σχήμα που συγκεντρώνει τις ποικίλες μουσικές πορείες και επιρροές του κάθε μέλους σε ένα κεφάτο, χορευτικό, party mood πρόγραμμα.

Με τις εκρηκτικές Ζωή Ναλμπάντη και Ερασμία Μαρκίδη στα φωνητικά, οι Da Band συνδυάζουν εμπειρία, φρεσκάδα και πάθος για το groove σε ένα δυναμικό προϊόν μουσικής διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Το συγκρότημα αποτελούν οι:

Ζωή Ναλμπάντη, Ερασμία Μαρκίδη: τραγούδι

Σπύρος Πετσαλάκης: Πλήκτρα

Σπύρος Πετρουνάκος: Μπάσο

Αλέξανδρος Μαμμόπουλος: Τύμπανα

 

 

  • Σάββατο 23 Δεκεμβρίου

Κηφισιά, Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης)

Ώρα: 16:00

ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΤΟ ΕΛΑΦΑΚΙ

Μια λαµπερή, ευφάνταστη θεατρική παράσταση µε πολύ παιχνίδι και συµµετοχή του κοινού, γέλιο, χαρά και πολλά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, φτιαγµένη ειδικά για τα Χριστούγεννα και για να αποχαιρετίσουµε τον παλιό χρόνο!!! Ο Ρούντολφ, το ελαφάκι µε την µύτη σαν λαµπιόνι είναι αναµφισβήτητα το πιο χαριτωµένο πλάσµα των Χριστουγέννων.

Όλοι ξέρουµε και τραγουδάµε το τραγούδι του Ρούντολφ. Ειδικά τα παιδιά. Ποια όµως είναι η πραγµατική ιστορία του Ρούντολφ; Ποιο είναι το πρόβληµα του; Γιατί τα άλλα ελάφια το κοροϊδεύουν και δεν το θέλουν στην παρέα τους; Και ο Αη-Βασίλης, τι κάνει; Γιατί ποτέ δεν τον διαλέγει να τον βάλει στο έλκηθρο και να τον πάρει µαζί του όταν µοιράζει τα δώρα;

Όλα αυτά είναι σηµαντικά ερωτήµατα που θα τα απαντήσει η παράσταση µας.

Μάλιστα!!! Θα λύσουµε το αίνιγµα του Ρούντολφ και θα αποκαταστήσουµε την τάξη µια για πάντα,Θα µας βοηθήσουν φυσικά και οι µικροί µας θεατές.

Πράγµατι ο Ρούντολφ έχει τα παιδιά. Χωρίς τα παιδιά δεν θα κατάφερνε τίποτα. Δεν θα κατάφερνε να πείσει τον Μπλοκ το ξωτικό να τον συµπεριλάβει στο έλκηθρο. Όµως ο Ρούντολφ µαζί µε τα παιδιά τα καταφέρνει. Φτιάχνουν το µεγαλύτερο έλκηθρο του κόσµου. Το κάθε παιδί βάζει και ένα ελάφι στο έλκηθρο µας. Και µπροστά-µπροστά µπαίνει ο Ρούντολφ για να τους φωτίζει µε την κόκκινη µυτούλα του στο µεγάλο ταξίδι που ξεκινάνε όλοι µαζί.

Και πράγµατι η παράσταση τελειώνει µε όλα τα παιδιά να τραγουδάνε και να χορεύουν...Ρούντολφ το ελαφάκι, µε µυτούλα φωτεινή.

Κείµενο/Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής Σκηνικό/κοστούµια: Μίκα Πανάγου Μουσική/τραγούδια: Χρ. Ξενάκης Καπέλα, µάσκες: Γιάννα Καλεκωνσταντή Παίζουν: Λαµπρινή Θάνου-Άντα Κουγιά

 

 

  • Σάββατο 23 Δεκεμβρίου

Νέα Ερυθραία, Ελ. Βενιζέλου 63

Ώρα: 13:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ & ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΕΛΗΣ - «Αμφίωνος Τέρψις»

Ο Δημήτρης Ζαφειρέλης και οι Αμφίωνος Τέρψις αποτελούν ένα καλοσχηματισμένο global concept για σύγχρονο group και γυναικεία φωνή. Ένα γκρουπ που περιέχει στοιχεία jazz, rock, blues και σύγχρονης ελληνικής μπαλάντας με Rock κυρίως καταβολές.

Μία μουσική μπάντα που σε παρασύρει σε ένα μουσικό πάντρεμα που περνάει πολύ εύκολα από τα Blues στην Jazz και την Soul. Με σύντομες αλλά μεστές αναφορές σε διαχρονικά «Τραγούδια του Κόσμου», ελληνικά και διεθνή, ολοκληρώνοντας ένα μουσικό ταξίδι όπου η δυναμικότητα και αντίστοιχα ο ρομαντισμός συνυπάρχουν και κορυφώνονται σε Τόνο Σύγχρονης Μουσικής. Το πρόγραμμα περιέχει τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές εορταστικό και Χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο όπως: GLORIA CHRISTMAS SONG, ΤΡΙΓΩΝΑ, ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ, GREENSLEVES, LET IT SNOW, OVER THE RAINBOW, WHITE CHRISTMAS, ALL OF ME, CRY ME A RIVER, SUNNY, ST. LOUIS BLUES, I AIN’ T GOT NOBODY, NIGHT & DAY,

ORFEO NEGRO, SUMMERTIME, ΤΗΕΥ CAN’ T TAKE THAT AWAY, BESAME MUCHO, SODADE, ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟ, ΑΝ Σ’ ΑΡΝΗΘΩ ….

Συμμετέχουν:

Yanna Komninou: τραγούδι

Δημήτρης Ζαφειρέλης: κιθάρα

Άκης Πετρινιώτης: κόντρα μπάσο

Γιάννης Φλώρος: ντραμς

 

 

  • Σάββατο 23 Δεκεμβρίου

Κηφισιά, Κολοκοτρώνη & Λεβίδου

Ώρα: 18:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «Last Tango by Zoe» και Ζωή Τηγανούρια…

Εορταστική, Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα «Last Tango by Zoe» και Ζωή Τηγανούρια… Αγάπη, Πάθος και κόκκινο της φωτιάς… Αργεντινή, Ουραγουάη, Astor Piazzolla και μεγάλοι Έλληνες συνθέτες... Tango της Ρετρό εποχής και του Ελληνικού Κινηματογράφου και κλασικές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το διεθνές ρεπερτόριο… θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς!

«Δυο Χείλη Κατακόκκινα», «Santa Baby», «Let it snow», «Ουρανόεσσα», «Libertango», «Tanguera», «Άρωμα Γυναίκας», «Last Tango by Zoe», «Ας ερχόσουν για λίγο»…Έννοιες συνυφασμένες με τη σολίστ του ακορντεόν και performer Ζωή Τηγανούρια. Η συνθέτις και βιρτουόζος του ακορντεόν, μας παρουσιάζει μια παράσταση υψηλής αισθητικής, πλημμυρισμένη από τη σαγήνη του Tango, και όχι μόνο… ερμηνεύοντας δικές της συνθέσεις αλλά και μεγάλους διεθνούς φήμης καθώς και Έλληνες συνθέτες.

Ερμηνεύουν: η δυναμική ηθοποιός και ερμηνεύτρια Πολυτίμη, η οποία μεταξύ άλλων θα ερμηνεύσει κομμάτια από την προσωπική της δισκογραφική δουλειά σε μουσική της Ζωής Τηγανούρια και του Στέλιου Γενεράλη αλλά και η μοναδική Υακίνθη Λάγιου.

Συμμετέχουν οι εξαιρετικοί μουσικοί:

Βιολοντσέλο: Μιρέλλα Ρούτση

Κρουστά: Στέλιος Γενεράλης

Βιολί: Δημήτρης Κοζάνης

Κιθάρα: Γιάννης Ταυλάς

Μπάσο: Γιώργος Πολίτης

Συμμετέχουν επίσης δυο καταπληκτικές χορεύτριες, η Αλίκη Μαυροειδή και η Έλενα Λιναρδάκη.

Στο ακορντεόν φυσικά η Ζωή Τηγανούρια.

 

 

  • Κυριακή 24 Δεκεμβρίου

Κηφισιά, Κολοκοτρώνη & Λεβίδου

Ώρα: 14:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ METALLON

Το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικούΝίκου Χαλιάσα, παρουσιάζει μία μοναδική συναυλία, διανθισμένη από πασίγνωστες χριστουγεννιάτικες και όχι μόνο μελωδίες, σε πνεύμα γνήσια εορταστικό!

Το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών Metallon δημιουργήθηκε το 2000 από κορυφαίους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Η δραστηριότητα του συνόλου περιλαμβάνει συναυλίες με έργα μπαρόκ και κλασικής μουσικής, τζαζ και σύγχρονες συνθέσεις καθώς επίσης εκπαιδευτικές συναυλίες για παιδιά.

 

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 24 Δεκεμβρίου

Κηφισιά, Κολοκοτρώνη & Λεβίδου

Ώρα: 11:00

ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΩΝ

Η Χορωδία των ταλαντούχων μικρών Τροβαδούρων, ηλικίας από πέντε έως δώδεκα ετών, θα δώσει μία ξεχωριστή συναυλία στο κέντρο της Κηφισιάς. Μαέστρος: Στάθης Ουλκέρογλου

 

 

  • Κυριακή 24 Δεκεμβρίου

Κηφισιά, Κολοκοτρώνη & Λεβίδου

Ώρα: 12:00

ΧΟΡΟΣ

Οι γνωστές σχολές χορού Galena’s dance studios σας παρουσιάζουν μια διαδραστική performance από δασκάλους και μαθητές για μικρούς και μεγάλους!

Ο χορός βελτιώνει τη ζωή μας σε όλες τις εκφάνσεις της και μας φέρνει πιο κοντά. Αφεθείτε λοιπόν στους έντονους και χαρούμενους ρυθμούς  και ζήστε μαζί μας την εμπειρία του χορού στα Galena’s dance studios: Κηφισιά, Χολαργός, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Αιγάλεω, Πειραιάς, Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Λευκωσία (Κύπρος).

 

  • Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου

Κηφισιά, Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης)

Ώρα: 19:00

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ»

Τραγούδι - Μίμηση – Χορός

Ένα μουσικοθεατρικό νοσταλγικό ταξίδι στην χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου μέσα από τις μιμήσεις των μεγάλων μας ηθοποιών και τραγουδιστών. Με τραγούδι, γέλιο, χορό και εκπληκτικές φωνητικές μιμήσεις θα μας ξαναφέρουν με νοσταλγία στη μνήμη τους αξέχαστους ηθοποιούς αλλά και τραγουδιστές μίας άλλης εποχής που άφησαν το στίγμα τους στον Ελληνικό κινηματογράφο καθώς και τις ατάκες τους σαν να τους ακούγαμε ζωντανά μπροστά μας εκείνη την στιγμή.

 

 

  • Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου

Κηφισιά, Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης)

Ώρα: 19:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ-DUO ARIOSO Αν η μουσική ήταν άνθρωπος…

Θα ήταν ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να ριζώσει οπουδήποτε χωρίς να χρειάζεται να έχει επίσημα έγγραφα στην τσέπη του.

Οι Duo Arioso, με τη Σοφία Μαυρογενίδου (φλάουτο) και τον Αριστείδη Χατζησταύρου (κιθάρα) ξεκίνησαν τη μουσική διαδρομή τους το 1992 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα.

Ταξιδεύουν, δημιουργούν και παίζουν.

Ο κόσμος της κιθάρας και του φλάουτου είναι το αντικείμενο τους.

Τον εξερευνούν διαρκώς και έχουν την τύχη να παίζουν πρωτότυπες δημιουργίες για το ντουέτο από συνθέτες, αλλά και από αυτούς.

Το ρεπερτόριό τους αποτελείται από μεγάλο φάσμα μουσικών επιρροών από διάφορα μέρη του κόσμου όπως η Μεσόγειος, η Λατινική Αμερική, η Ευρώπη, εμπλουτισμένο από αυθεντικά έργα γραμμένα για το ντουέτο, μεταγραφές, διασκευές καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις.

Οι Duo Arioso ενώνουν και εντάσσουν στο παίξιμο τους τη μπαρόκ μουσική, το τραγούδι, την παράδοση και το χορό.

 

 

  • Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου

Κηφισιά, Κολοκοτρώνη & Λεβίδου

Ώρα: 16:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ Γιάννης Κούτρας, Πέρα απ’ τις γραμμές των οριζόντων.

Ο Γιάννης Κούτρας έχοντας αποτυπωθεί στη συνείδηση όλων μας ως ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές, δίνει ένα εξαιρετικό ρεσιτάλ ερμηνείας και επιλέγει να παρουσιάσει μια παράσταση εφ όλης της ύλης. Μια παράσταση που αποτελεί μια από τις πιο δυνατές στιγμές της καριέρας του, αποκαλύπτοντας τα διαφορετικά πρόσωπα του δημοφιλούς ερμηνευτή με τραγούδια όπως το «Κούρο Σίβο», «Mαχαίρι», «Πόσο σ’ αγαπώ», «Παλιός στρατιώτης», «Θεσσαλονίκη», «Γυναίκα», «Sorry seems to be the hardest word» κ.α., που κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου: από τη μπαλάντα ως το κλασικό λαϊκό και το ροκ και βέβαια τραγούδια όλων των μεγάλων Ελλήνων συνθετών αλλά και σύγχρονων τραγουδοποιών.

Μαζί του στη σκηνή οι Χριστόφορος Μαστοράκης στο πιάνο, Μιχάλης Ατσάλης στην κιθάρα, το μπουζούκι και το τραγούδι, η Κατερίνα Γεωργακοπούλου στο τραγούδι και ο δεξιοτέχνης σαξοφωνίστας Δημήτρης Χουντής.

Ένα ταξίδι… πέρα απ τις γραμμές των οριζόντων, με το μεγάλο ερμηνευτή Γιάννη Κούτρα και τη μπάντα του.

 

 

  • Σάββατο 30 Δεκεμβρίου

Νέα Ερυθραία, Πλατεία Ν. Πλαστήρα

Ώρα: 12:00

ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΩΝ

Η Χορωδία των ταλαντούχων μικρών Τροβαδούρων, ηλικίας από πέντε έως δώδεκα ετών, θα δώσει μία ξεχωριστή συναυλία στο κέντρο της Κηφισιάς. Μαέστρος: Στάθης Ουλκέρογλου

 

 

  • Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 

Κηφισιά, Κολοκοτρώνη & Λεβίδου

Ώρα: 13:00

Circo Cachivache

Cachivache στα ισπανικά είναι τα αντικείμενα που μας ξυπνάνε μνήμες από ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας και παρόλο που δεν τα χρησιμοποιούμε πια τα έχουμε καλά φυλαγμένα έχοντας κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Μια παράσταση μες την καρδιά των εορτών για όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους, μοντέρνους αλλά και εναλλακτικούς με πολλά ακροβατικά κόλπα, ζογκλερικά, θέατρο, ζωντανή μουσική και άφθονο γέλιο, δοσμένα με τον καλύτερο τρόπο από μια ταλαντούχα ομάδα νέων παιδιών, μουσικών, ακροβατών και παλιάτσων.

 

 

  • Σάββατο 30 Δεκεμβρίου

Νέα Ερυθραία, ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Ώρα: 15:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ LA CUCARACHA

Ένα Κουβανέζικο πάρτι γεμάτο κέφι και διάθεση για χορό με ήχους Λάτιν από το συγκρότημα “La Cucaracha”!

Μέσα στην καρδιά των Χριστουγέννων το συγκρότημα «La Cucaracha» έρχεται στην Κηφισιά για να μεταδώσει στον κόσμο της πόλης μας τους ξέφρενους λάτιν ρυθμούς του!

Ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από μερικούς από τους πιο εξαίρετους κουβανούς μουσικούς της λάτιν μουσικής σκηνής στην Ελλάδα και μερικοί από αυτούς, ανά τον κόσμο, έχουν συνοδεύσει και έχουν μοιραστεί την σκηνή με μεγάλα ονόματα της διεθνούς λάτιν μουσικής σκηνής, όπως: El Gran Combo de Puerto Rico, Oscar D’ León, Celia Cruz, José Alberto “El Canario”, Pochy y La Coco band, Sergio Vargas, κ.ά.

Στην Αθήνα, όπου και κατοικούν, υπήρξαν οι ιδρυτές της Latin All Stars Salsa Orchestra, της οποίας την διεύθυνση είχε ο εξαίρετος κουβανός μουσικός Yoel Soto.

Η «La Cucaracha band» έχει ένα ποικίλο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει τραγούδια από το πλούσιο μωσαϊκό της κουβανικής μουσικής σκηνής, δικές τους διασκευές πάνω σε γνωστά κομμάτια της Salsa Romantica, καθώς και συνθέσεις του Yoel Soto. Στο τραγούδι, η Rosanna Mailan, μια εξέχουσα κουβανή τραγουδίστρια!

 

 

  • Κυριακή 31 Δεκεμβρίου

Κηφισιά, Κολοκοτρώνη & Λεβίδου

Ώρα: 12:30

ΣΥΝΑΥΛΙΑ Saxo Delight

Σύγχρονα, μοντέρνα «κατά τα κοινώς λεγόμενα» ακούσματα με συνδυασμό κλασικών και jazz ήχων, για στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, υπόσχεται το Saxo Delight.

Μία μπάντα που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα chic κλασικών και Χριστουγεννιάτικων μελωδιών που όλοι σιγοτραγουδούν…

Ένα μουσικό σχήμα αποτελούμενο από σαξόφωνο, άρπα, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο, κρουστά και ηλεκτρική κιθάρα.

Στο τραγούδι επιλεκτικά με πολύ Xmas, Sinatra & more… ο Μαρίνος Ταρνανάς.

 

 

  • Παρασκευή 15 - Κυριακή 31 Δεκεμβρίου

Κηφισιά - Ώρα: 11:00-14:30 και 17:30-20:00

Πλάτανος Πάρκινγκ (ΑΔΡΙΑΝΟΥ 4-14)

Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη!

Από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου έως και την παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 31 Δεκεμβρίου, η Κηφισιά «φορά τα γιορτινά της» και προσφέρει μαγικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους, φίλους και δημότες.

Η Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη ανοίγει τις πύλες της στο Πάρκινκ Πλάτανος και σας υποδέχεται με πολλές δωρεάν δραστηριότητες για όλα τα παιδιά.

Ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά του σας περιμένουν με διασκεδαστικά παιγνίδια, ζωγραφική και πολλές δραστηριότητες όπως face painting, αγαπημένα παραμύθια και φυσικά το πολυπόθητο γράμμα στον Βόρειο Πόλο… 

 

 

  • Σάββατο 23, Κυριακή 24 & Σάββατο 30, Κυριακή 31 Δεκεμβρίου

Νέα Ερυθραία Πλατεία Πλαστήρα - Ώρα: 12:00-17:00

Χριστουγεννιάτικο Σπιτάκι!!!

Στις 23, 24, 30 και 31 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με Άγιο Βασίλη, ξωτικά, νεράιδες, χαρακτήρες γνωστών παραμυθιών, με πολλές Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και πολύ παιχνίδι για τα παιδιά (γράμμα στον Άη Βασίλη, εορταστικό face painting, αφήγηση Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού κ.ά.), θα βρίσκεται στο κέντρο της Πλατείας Πλαστήρα!

Μία μεγάλη έκπληξη για τους μικρούς μας φίλους: Την Παραμονή των Χριστουγέννων (το μεσημέρι) θα παρουσιαστεί η παιδική παράσταση με μεγάλες μαριονέττες «Χριστούγεννα με τον ΠΙΤΕΡ ΠΑΝ»!!! Σας περιμένουμε με χαρά!!!

 

 

  • ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ MONTECARLO!

Μία ακόμα έκπληξη για τους μικρούς μας φίλους αποτελεί το πολυθέαμα Montecarlo!!!

Ένα τσίρκο που θα προσφέρει, ειδικά στα παιδιά, ένα σούπερ θέαμα με ζογκλέρ, ανιματέρ, σχινοβάτες, ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς, κλόουν κ.α. μες την καρδιά των εορτών, στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας και της Κηφισιάς!

Το πολυθέαμα Montecarlo λειτουργεί στη Λεωφ. Αχαρνών στην Κάτω Κηφισιά (έναντι του My Market), από τις 15/12/2017 έως και τις 7/1/2018 και ώρες: 18:00-20:15.

 

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

Κηφισιά - Ώρα: 11:00

Κολοκοτρώνη & Λεβίδου

 

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου

Κηφισιά - Ώρα: 13:00

Κολοκοτρώνη & Λεβίδου

 

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου

Κηφισιά - Ώρα: 14:00

Κολοκοτρώνη & Λεβίδου

 

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου

Νέα Ερυθραία - Ώρα: 13:00

Στροφυλίου & Χαριλάου Τρικούπη (Πλατεία Μικρασιατών)