A A A

«Το βλέπω σαν ένα καταφύγιο. Η Πυξίδα θα βοηθά όσους αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τον εαυτό τους, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος!», λέει o δημοφιλής τραγουδιστής Φίλιππος Πλιάτσικας, μιλώντας στο WebTV του Mega Γεγονότα και την Εριφύλη Μαρωνίτη, για το νέο του εγχείρημα, ένα μουσικό εργαστήρι που με μεράκι και αγάπη στήνουν μαζί με τον αδελφό του Λευτέρη, στην Κηφισιά.

Στην πρώτη συνάντηση, η ομοιότητα των δύο αδελφών σε εκπλήσσει – «ο Φίλιππος είναι ο μεγάλος της οικογένειας» θα σπεύσει να διευκρινίσει ο Λευτέρης. «Και ο σοφότερος» θα συμπληρώσει γελώντας ο Φίλιππος. Μέσα στον φιλόξενο χώρο της Πυξίδας είναι ωστόσο φανερό, ότι πολλά είναι τα κοινά που μοιράζονται τα δυο αδέλφια, με ισχυρότερο δεσμό την αγάπη για τη μουσική.

«Χρειαζόμαστε καταφύγια, στους περίεργους και δύσκολους καιρούς μας» λέει ο ταλαντούχος Φίλιππος Πλιάτσικας. «Να φτιάχνουμε ομάδες, να δημιουργούμε παρεμβάσεις και ρεύματα, να εκφραζόμαστε – να ανθίσουμε! Γιατί μέσα σε αυτήν την κρίση, που φυσικά δεν είναι μόνον οικονομική, αλλά και πνευματική και ηθική, σκάσαμε στον τοίχο με 200 χιλιόμετρα!».

Στην «Πυξίδα» εκτός από την καθοδήγηση των αδελφών Πλιάτσικα για να βγάλετε τον μουσικό που ίσως κρύβετε μέσα σας, οργανώνονται μουσικές παραστάσεις, live με καινούργιες ομάδες, θεματικά εργαστήρια, ενώ λειτουργεί και δανειστική βιβλιοθήκη.

Όσο για τη μουσική γκάμα, όρεξη να έχει κάποιος! Κλασική, παραδοσιακή, rock, heavy metal, τραγούδι, σύνθεση! Για όλα τα γούστα και τις επιθυμίες που μπορεί κάποιος να κουβαλά χρόνια μέσα του. Μια δοκιμή – πού ξέρετε – μπορεί να σας πείσει, για μια δεξιότητα ή και ένα ταλέντο, που έως τώρα δεν γνωρίζατε!