A A A

 Ο Δήμος Κηφισιάς βράβευσε τους  211 μαθητές και μαθήτριες των Δημοσίων Σχολείων του Δήμου Κηφισιάς που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το 2021 και φέτος  φοιτούν σε Πανεπιστημιακές Σχολές της χώρας μας. Για πρώτη φορά στην ίδια εκδήλωση βραβευτήκαν και σπουδαστές του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Κηφισιάς.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος μαζί με την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τους βουλευτές κ.κ. Γιώργο Κουμουτσάκο (ΝΔ) και Γιώργο Κατρούγκαλο (ΣΥΡΙΖΑ), την Πρόεδρο του Δ.Σ κα Λίλα Παπαδημητρίου, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Αχιλλέα Κουρέπη (Εκάλης-Αθλητισμού) και Αλέξιο Μακρή (Τεχνικής Υπηρεσίας), τους Πρόεδρους κ.κ. Κατερίνα Καραλή (ΔΕΠ), Χρήστο Λαχανά (Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής), τη Δημοτική Σύμβουλο κα. Νίκη Ποντικάκηεκπαιδευτικούς και γονείς καμάρωσαν και  χειροκρότησαν τα παιδιά του Δήμου μας που έχουν ανοίξει τα φτερά τους σε νέα μονοπάτια γνώσης.

Στο χαιρετισμό της η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα βραβεύουμε τα παιδιά μας που  πέτυχαν να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Συγχαρητήρια όμως και στους αφανείς ήρωες τους γονείς τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες  που συμβάλλουν ο καθένας με τον τρόπο του, στην οικογένεια συνολικά και φυσικά στους εκπαιδευτικούς.

Συγχαρητήρια  επίσης και στη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία οργάνωσης της εκδήλωσης για να τιμήσουμε την προσπάθεια και την επιτυχία των μαθητών.

Το Υπουργείο Παιδείας με ένα νέο νομοσχέδιο εισάγει συνολικά ένα πιο ευέλικτο πλαίσιο στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και προσφέρει νέες δυνατότητες στους φοιτητές όπως  είναι το εσωτερικό Erasmus».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος στην ομιλία του τόνισε: «Παιδιά μας, να έχετε πάντοτε στη ζωή σας ανοιχτούς ορίζοντες και γαλανούς ουρανούς.  Να  έχετε πρωτίστως υγεία εσείς και οι οικογένειές σας  και να μην σταματάτε να ονειρεύεστε. Πετύχατε τον πρώτο στόχο σας συνεχίστε τα όνειρά σας.

Ο Δήμος Κηφισιάς είναι αρωγός στις προσπάθειες σας. Μαζί με την Πρόεδρο της ΔΕΠ κα Κατερίνα Καραλή θα ενισχύσουμε τα προγράμματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Β Λυκείου, συμπληρωματικά βέβαια με αυτά του Υπουργείου Παιδείας.

Πρώτη χρονιά φέτος βραβεύουμε και σπουδαστές του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και περνάμε το μήνυμα ότι το συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης δεν πρέπει να τελειώνει ποτέ.

Ανάμεσά σας βρίσκεται ένας επόμενος Δήμαρχος Κηφισιάς, οι επόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι αυριανοί επιστήμονες  του τόπου μας. Παιδιά μας,  θέλω να σας ζητήσω να μην σταματήσετε να αγαπάτε τον τόπο σας, το περιβάλλον και την πατρίδα σας.

Ευχαριστώ πολύ τον Αντιδήμαρχο κ.Αχιλλέα Κουρέπη και  το έμψυχο δυναμικό του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού «Δημήτριος Βικέλας» για τη διοργάνωση της εκδήλωσης».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τα παιδιά που είναι σήμερα εδώ και βραβεύονται. Η  αλήθεια είναι ότι η περίοδος των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ιδιαίτερα έντονη και δεν ξεχνιέται. Όταν όμως οι κόποι ανταμείβονται η χαρά είναι πολύ μεγάλη».

Ο Βουλευτής  ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος- Πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα παιδιά αυτά είναι μιας ειδικής γενιάς, η οποία τα κατάφερε μέσα στην σκληρή περίοδο της πανδημίας και τόνισε  χαρακτηριστικά ότι  «αφού τα κατάφεραν σε τόσο δύσκολες συνθήκες , θα τα καταφέρουν και στο μέλλον».

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και Πρώην Υπουργός Εξωτερικών έδωσε τα συγχαρητήρια του στα παιδιά, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και ευχήθηκε  να πάνε όλα καλά στην ζωή τους με δύναμη, υγεία και τύχη.

Ο Αντιδήμαρχος Εκάλης- Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού κ. Αχιλλέας Κουρέπης δήλωσε:

«Ο λόγος παιδιά που είστε εδώ είναι καθαρά λόγω αριστείας. Κουραστήκατε για να πετύχετε τους στόχους σας και είμαστε περήφανοι για εσάς.  Απολαύστε τώρα τα φοιτητικά σας χρόνια, είναι τα καλύτερα χρόνια της ζωής σας».

Συγκινημένη ήταν η Πρόεδρος της ΔΕΠ Κατερίνα Καραλή η οποία ανάμεσα στους νέους φοιτητές διέκρινε μαθητές της,  που είχε στο σχολείο στο οποίο διδάσκει.

Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε η σκηνοθέτης και ηθοποιός κα. Κική Αυγουστάτου. Στους μαθητές και τις μαθήτριες όπως και στους σπουδαστές του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης  απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι. Οι νέοι φοιτητές έλαβαν επίσης ένα αδιάβροχο bluetooth ηχείο.